Инфо

11. јул 2019.11. јул 2019.
Вруће лето у  шабачкој болници
месне заједнице настављају праксу
донирања општој болници

Вруће лето у шабачкој болници

После Месне заједнице Преки шор и Савет МЗ Доњи шор је Општој болници "Лаза К. Лазаревић" донирао вредну опрему. Линеарну сонду, намењену постављању дијагнозе обољења бубрега код деце до две године, добило је одељење педијатрије.
-Најмлађа популација је и најважнија популација једног друштва. Ова донација много ће нам значити у постављању дијагнозе обољења бубрега, нарочито код деце до две године. Лакше, ефикасније и боље ћемо постављати дијагнозе и боље ћемо лечити наше најмлађе пацијенте. Све је то на задовољство наших најмлађих суграђана и њихових родитеља, истакла је начелница одељења педијатрије др Борка Кузмановић, која се у своје и у име запослених захвалила Савету МЗ Доњи шор.
Апарат је вредан око 500.000 динара. Ово је јединствен пример у Србији да месне заједнице средствима од повраћаја пореза донирају опрему болници.
-Знајући каква је ситуација у здравству и колико је мало улагано дуги низ година, одлучили смо да помогнемо нашој болници у оквирима својих могућности. Донацију смо определили за најмлађе. Ово је наша прва донација, али нећемо остати на томе. Потрудићемо се да и даље помажемо овој установи, јер је то за опште добро свих грађана Шапца и околине, изјавила је председница Савета МЗ Доњи шор Анђелка Марковић, која је запосленима на педијатрији пожелела успешан рад, али и да имају што мање пацијената.
На исти начин и од исте МЗ планира се набавка још једне сонде која недостаје служби педијатрије, сонде за преглед ЦНС-а и та донација треба да се реализује до краја лета. МЗ Јевремова такође ће донирати овој установи значајну информатичку опрему.
-Планира се набавка још једног апарата који недостаје служби педијатрије, микроконвексне сонде, за преглед централног нервног система, такође код наших најмлађих суграђана. То исто треба да буде донација Савета МЗ Доњи шор и реализацији се надамо до краја лета. Ове седмице у Болницу ће стићи и други апарат за физикалну терапију од МЗ Преки шор. Једна фармацеутска кућа ће служби радиологије донирати дијагностичке мониторе. Ових дана треба да стигне и лапароскопски стуб. Још једна значајна донација Министарства здравља је и кардиолошки ултразвук вредан око 5.000.000 динара који треба да добијемо током лета. Чекамо и донацију медицинске опреме из Данске. Све у свему, једно вруће лето у Општој болници, што се тиче обнављања опреме, рекао је директор Опште болнице др Слободан Поповић.
M.M.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa