Инфо

18. јул 2019.18. јул 2019.
Низ пехара који је тек започео
ПРИЈЕМ ЗА ВАТЕРПОЛО ШАМПИОНЕ СРБИЈЕ ДО 11 ГОДИНА

Низ пехара који је тек започео


Најбоље у Србији дочекали председник Скупштине града и заменик градоначелника. Резултат производ труда и посвећености. Циљ да све више генерација клуба буде на врху својих узраста
Дечаци који су пре свега неколико дана демонстрирали немилосрдну, спортску силу у Београду, садашњи и будући ватерполо шампиони, најбољи у Србији у свом узрасту, играчи Ватерполо клуба ШАБАЦ, рођени 2008. године, имали су прилику да прошетају Градском кућом. Нису били у посети без разлога, већ као почасни гости представника града, а позив су заслужили победничким пехаром намењеном шампиону државе у ватерполу за дечаке старости до 11 година. Честитике првацима Србије и њиховим тренерима уживо су упутили домаћини пријема, председник Скупштине града Немања Пајић и заменик градоначелника Душан Костадиновић. Још се код играча утисци сабирају, али осмех говори да преовладава понос.
- Знали смо да можемо против свакога да играмо и свакога да победимо, иако „Партизан“ дуго није изгубио на Бањици.. Резултати су убедљиви, али није било лаке утакмице. На сваком мечу смо играли максимално од прве до последње секунде, без обзира на резултат, нисмо хтели да се опуштамо и постали смо шампиони – рекао је Мирослав Јаковљевић.
-Недавно сам почео да тренирам ватерполо, захваљујући тренеру и другарима брзо сам се уклопио и поносан сам што сам на почетку помогао да се освоји овако вредан трофеј – додаје Филип Давидовић.
Игра дечака беше спој лепоте и ефикасности.
-Поносан сам што смо, не само убедљиво победили све, већ и играли лепо. Негујемо тимски дух, сваки играч је важан део успеха и зато имамо сјајну атмосферу. Имамо талентовану децу која желе да тренирају и напредују, имамо све услове, спаринг ривале редовно и резултат је производ свега тога. Надам се да је ово само први велики успех у низу млађих категорија нашег клуба – сматра тренер Немања Личанин.
-Установили смо систем рада у школи клуба који у својој суштини има, не само напредак на играчком плану, већ и одвајање деце од мобилних телефона и других нездравих алтернатива слободног времена, у замену за спортски живот и рекреацију. Резултате имамо, очекујемо још успеха у наредним годиштима, јер су ово дечаци који стасавају на свом базену, али нам резултат није приоритет, већ игра, дружење и једнака расподела терета на све, да нема надређених и подређених у тиму – наглашава председник Скупштине ВК „Шабац“ Ненад Живановић.
Шабац је град спорта и када наше екипе, у било којем узрасту играју негде, увек носе и тај притисак, али истовремено га наступом и резултатима оправдавају. Ватерполо Шапца се већ високо позиционирао у Србији и региону, а деца су доказ да ће ту бити још дуго, уверен је председник Скупштине града Немања Пајић.
-Честитам вам на великом успеху. Желим вам да увек будете несмејани као данас, да дечачка другарства прерасту у пријатељства и да увек тежите највишим циљевима у животу предано радећи на њиховом остварењу, као што сте досегли овај. Будите добри спортисти, добри ђаци и добри људи који ће бити понос породице, клуба и града, а верујем да ћете поново бити овде и са новим шампионским пехаром старијих, а потом и сениорске категорије – нагласио је Пајић.
Значајан део момака рођених 2008. године чини селекцију годину дана старијих које овог викенда, на Градском базену, очекује завршница државног првенства.

Б. Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa