Инфо

19. септембар 2019.19. сеп 2019.
КАДА, АКО НЕ САДА
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА

КАДА, АКО НЕ САДА

Меч на стогодишњицу клуба. Ривал слабији него претходне сезоне. Обе екипе у борби за опстанак
Биће то посебан дан за МАЧВУ, историјски за клуб који се поноси својом прошлошћу и „бројем свећица на рођенданској торти“. На другој страни ће стајати озбиљан, јак ривал, а опет ни близу моћи коју је демонстрирао претходне сезоне, далеко од форме и састава, далеко од плеј офа. Када ако не сада?
Једино крај мачвиног имена стоји 0 у колони победа, али бод из Сенте вратио је наду. У ПРОЛЕТЕРУ више нема: Човића (Војводина), Вукајлије (Борац Бања Лука), Веселиновића, Рушевића (Напредак), Јовановића (Рад), Јокића, Чуковића (Рад), Лумбулића (Солигорск), Николића, Вукобратовића, Иванчевића, Красића, практично у свим деловима тима су носиоци отишли, као замене су махом пристигли играчи из нижег ранга или са клупа суперлигаша: Ковачевић, Ратковић, уз најзвучнијег Балабановића. Није да нису умели пријатно да изненаде у осам мечева, али су свакако много ближе борби за опстанак. Чоловић, Миросављев и Пејић су највећа опаснос једног, не баш квалитетног напада, одбрана је једнако далеко од чврсте. Када ако не сада?
Беше још послератно кризно време, град неопорављен од великог рата прослављао је Малу Госпојину и тражио разлог за радост, мали заборав. Неколико месеци раније „родила“ се МАЧВА и баш тог 21. септембра, године 1919. на Касарском пољу гостовао је Српски спорт клуб (ССК) из Сремске Митровице. Народ се окупљао, доносио своје столице да седне, борио се за што боље место уз терен. Тачно у дан, век касније, исти клуб, стотину лета старији, игра на свом терену, против клуба из Војводине, нема више кошуља и тешких дубоких копачки, већ удобних дресова и лаганих „крампоњерки“, не требају столице, ту су трибине са седиштима. Између су генерације и један век. Вашар је једино непроменљива категорија. Када, ако не сада? Улаз је бесплатан.

ТСЦ – МАЧВА 0:0 (0:0)
Сента. Гледалаца: 2.200. Главни судија: Немања Гајдобрански (Нови Сад), помоћници: Живин и Шутуровић (оба Нови Сад). ЖУТИ КАРТОНИ: Шушњар, Тошић, Ивић, Пејовић (Мачва).
ТСЦ: Филиповић, Варга (Ровчанин), Томановић, Тумбасевић, Милићевић (Гајић), Силађи, Антонић, Дуроњић (Арсенијевић), Грабеж, Балаж, Лукић.
МАЧВА: Пулетић, Пејовић, Тошић, Ивић (Ковачевић), Јовановић, Јевтић, Шушњар (Ашћерић), Мијаиловић, Адамовић, Маринковић (Марковић), Милосављевић.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa