Info

19. septembar 2019.19. sep 2019.
KADA, AKO NE SADA
FUDBAL: SUPER LIGA

KADA, AKO NE SADA

Meč na stogodišnjicu kluba. Rival slabiji nego prethodne sezone. Obe ekipe u borbi za opstanak
Biće to poseban dan za MAČVU, istorijski za klub koji se ponosi svojom prošlošću i „brojem svećica na rođendanskoj torti“. Na drugoj strani će stajati ozbiljan, jak rival, a opet ni blizu moći koju je demonstrirao prethodne sezone, daleko od forme i sastava, daleko od plej ofa. Kada ako ne sada?
Jedino kraj mačvinog imena stoji 0 u koloni pobeda, ali bod iz Sente vratio je nadu. U PROLETERU više nema: Čovića (Vojvodina), Vukajlije (Borac Banja Luka), Veselinovića, Ruševića (Napredak), Jovanovića (Rad), Jokića, Čukovića (Rad), Lumbulića (Soligorsk), Nikolića, Vukobratovića, Ivančevića, Krasića, praktično u svim delovima tima su nosioci otišli, kao zamene su mahom pristigli igrači iz nižeg ranga ili sa klupa superligaša: Kovačević, Ratković, uz najzvučnijeg Balabanovića. Nije da nisu umeli prijatno da iznenade u osam mečeva, ali su svakako mnogo bliže borbi za opstanak. Čolović, Mirosavljev i Pejić su najveća opasnos jednog, ne baš kvalitetnog napada, odbrana je jednako daleko od čvrste. Kada ako ne sada?
Beše još posleratno krizno vreme, grad neoporavljen od velikog rata proslavljao je Malu Gospojinu i tražio razlog za radost, mali zaborav. Nekoliko meseci ranije „rodila“ se MAČVA i baš tog 21. septembra, godine 1919. na Kasarskom polju gostovao je Srpski sport klub (SSK) iz Sremske Mitrovice. Narod se okupljao, donosio svoje stolice da sedne, borio se za što bolje mesto uz teren. Tačno u dan, vek kasnije, isti klub, stotinu leta stariji, igra na svom terenu, protiv kluba iz Vojvodine, nema više košulja i teških dubokih kopački, već udobnih dresova i laganih „kramponjerki“, ne trebaju stolice, tu su tribine sa sedištima. Između su generacije i jedan vek. Vašar je jedino nepromenljiva kategorija. Kada, ako ne sada? Ulaz je besplatan.

TSC – MAČVA 0:0 (0:0)
Senta. Gledalaca: 2.200. Glavni sudija: Nemanja Gajdobranski (Novi Sad), pomoćnici: Živin i Šuturović (oba Novi Sad). ŽUTI KARTONI: Šušnjar, Tošić, Ivić, Pejović (Mačva).
TSC: Filipović, Varga (Rovčanin), Tomanović, Tumbasević, Milićević (Gajić), Silađi, Antonić, Duronjić (Arsenijević), Grabež, Balaž, Lukić.
MAČVA: Puletić, Pejović, Tošić, Ivić (Kovačević), Jovanović, Jevtić, Šušnjar (Ašćerić), Mijailović, Adamović, Marinković (Marković), Milosavljević.

D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa