Инфо

Берза

  • aero 881 ⚫ 0,00%
  • kmbn 2.420 ▼ -1,22%
  • niis 554 ▲ 0,91%
  • unpr 750 ⚫ 0,00%
(14. новембар 2019.)
НОВИ ЕКСПОНАТИ У ШАБАЧКОМ ПАРКУ НАУКЕ

Човек систем

Човек систем
Парк науке Центра за стручно усавршавање од уторка је богатији за две нове научне инсталације. Јавности су представљени научни експонати под називом Човек систем (скелетни и кардиоваскуларни). Ново настале експонате Центар за стручно усавршавање је добио у сарадњи са Центром за промоцију науке из Београда, који ће од сада свим заинтересованим посетиоцима, пре свега ученицима основних школа на занимљив начин дочарати природну величину скелетног и кардиоваскуларног система.
Ђацима је овим омогућен нови вид учења изван школских клупа и учионица, као и могућност да научену теорију примене у пракси и направе поређење између стечених знања.
- Шабац је у последње две године добио три нове инсталације. Што значи да смо у протеклих шест година колико постојимо обезбедили 32 научна експоната. Очекујем да ћемо наредне године бити богатији бар за неколико нових инсталација. Налазимо се на туристичкој мапи како града Шапца тако и на туристичкој мапи Србије. Велики број организованих екскурзија сваке године посети Парк Науке. Двадесет осам екскурзија смо имали у априлу и мају, више од 1.500 деце је дошло из целе Србије - рекао је директор Центра за стручно усавршавање Бранко Филиповић.
Ово је друга инсталација из области биологије у парку која доприноси равнотежи заступљености свих природних наука.
Наставница биологије Марија Ђелић упознала је ученике Основне школе „Стојан Новаковић“ са Човековим системом.
Она сматра да је овакав вид интерактиване наставе у природном амбијенту, лакши и бољи за усвајање градива. Код ученика ће овакав вид едукације и знања дуже да траје, моћи ће да га користе и повезују са другим стварима.
Да научни парк даје могућност другачијег и занимљивијег стицања знања, потврдили ученици шабачке Основне школе „Стојан Новаковић“.
- У Парк науке долазим често. Овде је много боље учити него у учионици. Наставница нас је упознала са скелетом и крвним системом. Све много боље функционисе у природи - рекла је ученица Андреја Ђуришић.
М.Г.

Најновији број

13. август 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa