Инфо

14. новембар 2019.14. нов 2019.
Човек систем
НОВИ ЕКСПОНАТИ У ШАБАЧКОМ ПАРКУ НАУКЕ

Човек систем

Парк науке Центра за стручно усавршавање од уторка је богатији за две нове научне инсталације. Јавности су представљени научни експонати под називом Човек систем (скелетни и кардиоваскуларни). Ново настале експонате Центар за стручно усавршавање је добио у сарадњи са Центром за промоцију науке из Београда, који ће од сада свим заинтересованим посетиоцима, пре свега ученицима основних школа на занимљив начин дочарати природну величину скелетног и кардиоваскуларног система.
Ђацима је овим омогућен нови вид учења изван школских клупа и учионица, као и могућност да научену теорију примене у пракси и направе поређење између стечених знања.
- Шабац је у последње две године добио три нове инсталације. Што значи да смо у протеклих шест година колико постојимо обезбедили 32 научна експоната. Очекујем да ћемо наредне године бити богатији бар за неколико нових инсталација. Налазимо се на туристичкој мапи како града Шапца тако и на туристичкој мапи Србије. Велики број организованих екскурзија сваке године посети Парк Науке. Двадесет осам екскурзија смо имали у априлу и мају, више од 1.500 деце је дошло из целе Србије - рекао је директор Центра за стручно усавршавање Бранко Филиповић.
Ово је друга инсталација из области биологије у парку која доприноси равнотежи заступљености свих природних наука.
Наставница биологије Марија Ђелић упознала је ученике Основне школе „Стојан Новаковић“ са Човековим системом.
Она сматра да је овакав вид интерактиване наставе у природном амбијенту, лакши и бољи за усвајање градива. Код ученика ће овакав вид едукације и знања дуже да траје, моћи ће да га користе и повезују са другим стварима.
Да научни парк даје могућност другачијег и занимљивијег стицања знања, потврдили ученици шабачке Основне школе „Стојан Новаковић“.
- У Парк науке долазим често. Овде је много боље учити него у учионици. Наставница нас је упознала са скелетом и крвним системом. Све много боље функционисе у природи - рекла је ученица Андреја Ђуришић.
М.Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa