Инфо

5. децембар 2019.5. дец 2019.
Не делимо грађане на “туђе” и “наше”
ИЗБОРНА СКУПШТИНА ГРАДСКОГ ОДБОРА ЈЕДИНСТВЕНЕ СРБИЈЕ

Не делимо грађане на “туђе” и “наше”

Градски одбор Јединствене Србије Шабац у среду је у Шабачком позоришту одржан свечани део изборне скупштине Градског одбора Јединствене Србије у Шапцу. Председник ГО је дипломирана правница Милица Васић, а потпредседник приватни предузетник Борислав Бошковић.
Трибини су поред шабачког руководства присуствовали и потпредседници странке и народни посланици Војислав Вујић и Ђорђе Косанић, портпарол ЈС Живота Старчевић, нечелник Поморавског округа Горан Милосављевић представници коалиционих партнера - Градског одбора Социјалистичке партије Србије, као и председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.
Председник ЈС окупљеним Шапчанима је говорио о животу у Јагодини и какве све бенефиције имају грађани овог града, али и како је могуће тај модел пренети у друге градове у Србији. Такође, обећао им је да ће већ сутрадан у Народној скупштини министрима поставити нека питања на која и Шапчани желе да добију одговор. Марковић је рекао је да довољно да добију 25 одсто подршке у Шапцу да би се живот грађана поправио за 99 одсто.
-Ми у Шапцу нисмо имали велики број одборника, али сада смо нашли праву даму, мајку, Милицу Васић, која ће да реализује наш програм, са осталим члановима Градског одбора. Ми не постављамо људе на функције у градским и општинским одборима ЈС по Србији тако што се неко јави. Милица је била „на провери“ скоро девет месеци. После тога добила је поверење да води наш ГО у једном граду за који не могу да кажем да је отписан. Ови који су до сада били на власти они се жале на Београд. Београд каже „Ови нису наши“. Ми не делимо грађане на туђе и наше. Сви су наши, само су програми различити, рекао је председник ЈС.
Долазак Марковића у Шабац изазвао је велику пажњу, па је сала Позоришта била попуњена до последњег места, а неколико десетина присталица ове странке остало је да стоји.
-Мој први идентитет је мајка. Управо је то мој покретач и снага, јер бити мајка значи борити се за будућност своје деце. Не можемо све да чекамо да неко други уместо нас ствара услове за живот примерен еманципованој жени, која са правом тражи своје место у савременом друштву. Ја се за то место свакодневно борим. Имамо бесконачно много примера и свака од нас је некоме доказ да жена може и мора бити друштвено ангажована. Моја мисија је да жена постане социјално видљива, а не само политички декор. Ни на тренутак нисам размишљала да ли да будем овде, јер сам окружена људима где је жена, а самим тим и породица светиња. Ми смо партија са најбогатијим социјалним програмом. Тамо где имамо полугу власти све незапослене труднице и породиље у периоду од две године имају новчану помоћ од 12.000 динара сваког месеца. Свако дете које се роди добија новчану накнаду, а свако четврто и наредно дете до пунолетства има 18.000 динара месечно. Уколико су оба брачна друга незапослена када се венчају једно од њих двоје одмах добије посао. То је одговорна социјална политика и тако се бори против беле куге, истакла је Милица Васић.
На трибини су говорили и потпредседник ГО ЈС Борислав Бошковић, председница омладине ГО ЈС дипломирана правница Вања Васић и потпредседница омладине ГО ЈС студенткиња Катерина Рамић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa