Инфо

5. децембар 2019.5. дец 2019.
15 година света под точковима
СКУПШТИНА И РОЂЕНДАН МОТО КЛУБА “ЧИВИЈА”

15 година света под точковима

Досадашњи председник Александар Маџаревић Салер поново је добио поверење чланова и још један мандат на четири године. “Током ових година наши чланови су обишли све континенте, сем Аустралије и Јужне Америке. Где год су били достојно су репрезентовали не само име клуба него и града” каже Александар Маџаревић
Мото клуб „Чивија“ у петак је одржао скупштину клуба и уједно обележио 15 година постојања. Досадашњи председник Александар Маџаревић Салер поново је добио поверење чланова и још један мандат на четири године.
Ово је била прилика и да се награде најзаслужнији за промоцију клуба ове године. Тако су Зоран Јовановић и Александар Травар добили признања за највећи број посета мото скуповима.
-Настављамо оно што је почето још 2014. године. Људи који су тада водили клуб и даље су ту и активно учествују у свему. Током ових година наши чланови су обишли све континенте, сем Аустралије и Јужне Америке. Где год су били достојно су репрезентовали не само име клуба него и града. Много људи је Шабац посетило управо због „Чивије“. До сада смо осам пута од Мото асоцијације Србије награђивани за најбоље организовани мото скуп. Значајно је када неко из бранше каже да сте најбољи, каже нови-стари председник Александар Маџаревић.
Дејан Исаковић, Новица Андрић и Никола Кацин моторима су обишли део Европе и Африке, а највећи подухват је био када су пре две године стигли до граница Кине. Јединствени су по овим подухватима, јер иза сличних мисија увек постоји логистичка подршка и тимови који прате моторе, док су се они на путовањима дугим више хиљада километара могли поуздати само у себе и своје машине.
-План нам је да у годинама које долазе посетимо и та два преостала континента. Жеља нам је и да одржимо бројна пријатељства која смо створили и ван граница бивше Југославије, али и да остваримо нова. Наши чланови су само током последњих месец дана посетили Хамбург, Грац, Чикаго и Њујорк. Година је била успешна. Нисмо имали ниједан инцидент, иако смо укупно прешли стотине хиљада километара, навео је Маџаревић.
„Чивија“ је позната и по свом хуманитарном раду. Једни су од првих организатора „Бајк-рок мисије“, догађаја на ком стотине бајкера из централне Србије одлази у српске енклаве на Косову, организује концерте и труди се да Србима који живе тамо бар мало улепшају свакодневицу. Обилазе и домове за незбринуту децу, а другарима из ОШ „Свети Сава“ сваке Нове године носе пакетиће.
-Трудимо се да људе који могу и имају спојимо са људима којима је потребно. Сваки наш мото скуп има и хуманитарни карактер. Део средстава увек се одвоји за неког коме је у том тренутку најпотребније, каже председник клуба.
Добра музика, провод, дружење и хуманост, нису све што одликује мото скупове које организује „Чивија“. Заједно са локалним Телом за координацију послова безбедности у саобраћају и Агенцијом за безбедност саобраћаја на сваком скупу промовишу безбедну вожњу. Тога се придржавају и у свакодневном животу, а посебно се труде да на младе возаче, почетнике, пренесу своја знања и искуства како би се што боље сналазили у саобраћају.
Скупштина клуба одржана је у ресторану „Мали Балкан“, а председник се посебно захвалио овом угоститељском објекту што им је увек излазио у сусрет и одазивао се њиховим хуманитарним акцијама.
M.M.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa