Инфо

9. април 2020.9. апр 2020.
ПРИЛАГОЂАВАЊЕ  И ИШЧЕКИВАЊЕ
КЛУБОВИ У ВРЕМЕ „КОРОНЕ“

ПРИЛАГОЂАВАЊЕ И ИШЧЕКИВАЊЕ

Уместо жамора и буке са трибина чује се тишина, нема звиждука арбитара, бодрења тренера, нема славља, туге, неверице, нема прича, јачих и лакших тренинга, јачања тимског духа, нема ничега, све је отела „корона“, оставивши само тишину и неизвесност.
Ово је требало да буду кључни месеци за исходе лига, али уместо тога су дани паузе за коју се не зна колико ће трајати. Клубови из Шапца, професионални представници града у колективним спортовима функционишу попут других у Србији. Како је објављен прекид свих такмичења, стручни штаб и играчи су добили слободу у повратку у своје градове и обавезе прилагођене новим околностима.
-Први и други тим, односно играчи су од тренера добили задатке да тренирају у кућним условима. Редовно им стретези шаљу програм рада. Наравно, ништа не може заменити заједничке тренинге и утакмице, али су такве околности. Надамо се да ће ускоро све почети да се враћа у пређашње стање и да нас још ове сезоне чекају узбуђења. Тражимо најбоље решење за клуб и играче, тек ћемо причати о томе и сви смо на заједничком задатку да после овог изазова из свега изађемо бар једнако јаки, ако не и јачи – истиче директор „Металопластике“ Славиша Стојиновић.
Попут „пластичара“ и други клубови у Шапцу спортско фунцкионисање пренели су у услове дома. Појединачни тренинзи и задаци које им задају тренери. Углавном су сви у својим градовима, с тим што су се клубови потрудили да неколико чланова који су из других држава, задрже у Шапцу, уз сву неопходну подршку, јер би повратак био отежан због правила о самоизлолацији.
Клубови су највећим делом ослоњени на средства из буџета. Иако је много тога у плановима пореметила епидемија, у Граду уверавају да ће бити уз своје спортске представнике и у овом периоду, упркос свим ванредним околностима.
-Професионални кубови на територији града, Ватерполо клуб „Шабац“, Рукометни клуб „Металопластика“, Женски рукометни клуб „Медицинар“ и Фудбалски клуб „Мачва“, добијају средства за зараде из буџета у износу од 60% у периоду у којем не раде, однсоно у којем нема тренинга и такмичења. Клубови се третирају као и други субјекти из категорије јавних установа и предузећа која не раде – рекао је градски већник задужен за спорт Драган Николић.
Вероватно да је и најтеже у овом периоду ишчекивање. Ватерполисти чекају почетак Супер лиге, рукометаши и рукометашице плеј офа, фудбалери желе шасну да се спасу кроз плеј аут. Много је неизвесности по питању епидемије, њеног развоја, односно исхода борбе против тренутно највеће пошасти човечанства. Коначну одлуку имају савези. Јединствени су сви у жељи да се лиге наставе и заврше, но хоће ли бити времена? Једина сигурност је несигурност. За сада је све одложено и у плану је наставак. Ипак, планови се лако изјалове, када се супроставе сили тренутка и календара.
На крају свега, бар сада то сви схватамо, спорт је важна споредна, пре свега споредна ствар, здравље је примарно.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa