Инфо

21. мај 2020.21. мај 2020.
ПИСМА ЧИТАЛАЦА

Зашто су високи рачуни за воду

Ми грађани, мислили смо да од корона вируса нема ништа горе. Да смо погрешно мислили демантовало нас је ЈКП “Водовод” – Шабац априлским рачунима за воду. У улици Лазе Лазаревића сви станари не могу да дођу к себи због чега су овако високи рачуни у априлу, као да сви имамо базене за купање.
Одговор је истина стигао, доста неубедљив од телефонске саговорнице из Водовода 13. маја, која овако објашњава високе рачуне: господине, рачун за два месеца (на рачуну пише да је само за април). За време ограниченог кретања грађана сви су били кући и више трошили воду. Ако ви нисте много трошили трошио је ваш комшија и други. Отуда већа потрошња воде. Ето, и ја сам добила рачун преко 3.000 динара. Следећи рачун биће још већи...?!? Рачуни других комуналних служби нису се повећавали. Вероватно код њих није било корона вируса.
Нама грађанима није јасно за која два месеца нам наплаћују воду када смо сви, иако је било ограничено кретање грађана, редовно од свих градских служби добијали сваког месеца рачуне и плаћали их. Немогуће је да су грађани за месец дана потрошили воду зато што су сви били код куће, као да је то био месец јули. Овде, тако изгледа, неко хоће да нас, уз помоћ корона вируса, жедне преведе уз помоћ ЈКП “Водовод” – Шабац. Не знам да ли има везе, али слично ради и ТВ игра “Лото”, која свака 3 – 4 месеца једно коло наплати дупло, па опет по старом.
Ми грађани, по овом питању, не можемо да искажемо грађанску непослушност – да не платимо рачуне јер нам следећег месеца дође дупли рачун са каматом.
Отуда молимо ”Глас” да нам учини услугу колико су ови рачуни оправдани, и то само код ЈКП “Водовод “- Шабац.
У име грађана Лазине и других улица – Хвала!
С.Стојановић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa