Инфо

21. мај 2020.21. мај 2020.
Историја је близу?
КОШАРКА: ЧЕКАЈУЋИ ОДЛУКЕ

Историја је близу?

Нема поништавања сезоне. Званичних информација нема, незваничне говоре о прекиду сезоне и проширењу лига. Дуга и М015 близу промоције
У овдашњој кошаркашкој јавности још се спекулише о начинима да се заврши АБА лига, европско руководство тражи опцију за убрзани завршетак европских надметања, те се о домаћој сцени, бар јавно не дискутује много. Вероватно да домаће Супер лиге неће бити, међутим важније за шабачку кошарку је каква ће одлука бити по питању наставка/прекида нижих рангова. Још се све налази под окриљем незваничних информација, у ишчекивању званичних.
Оно што је најважније, то је да поништења сезоне, као у рукомету, неће бити, те да су опције наставак или прекид уз констатовање тренутног поретка као коначног. Шабачку ДУГУ је једна победа у последња два кола делила од математичке потврде историјског пласмана у највиши ранг српске женске кошарке.
-За сада је све у домену спекулација, али мислим да је опција прекида реалнија, јер верујем да клубови већином нису за наставак. У том случају ми смо други и имамо место у Првој лиги. Чак и да буде наставка, верујем да у своје девојке да ће и у том случају само потврдити оно што су заслужиле током првенства, јер подсећам да смо ми одиграли 90% сезоне. Све у свему, очекујем да следеће сезоне играмо у највишем рангу – рекао је Вук Степановић, тренер ЖКК „Дуга“.
Дан пре увођења ванредног стања и прекида сезоне у Другој регионалној лиги за мушкарце, ОКК Шабац је савладао М015 у градксом дербију. Ипак, током сезоне М015 је имао боље резултате и непланирану паузу је дочекао на првом месту. У случају одлуке о прекиду, биће отказан и бараж, те ће победници лига аутоматски у виши ранг. Уколико се то обистини, шабачка мушка кошарка ће после три сезоне поново имати српсколигаша, а први пут у краткој историји то ће остварити М015.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa