21. maj 2020.21. maj 2020.
Istorija je blizu?
KOŠARKA: ČEKAJUĆI ODLUKE

Istorija je blizu?

Nema poništavanja sezone. Zvaničnih informacija nema, nezvanične govore o prekidu sezone i proširenju liga. Duga i M015 blizu promocije
U ovdašnjoj košarkaškoj javnosti još se spekuliše o načinima da se završi ABA liga, evropsko rukovodstvo traži opciju za ubrzani završetak evropskih nadmetanja, te se o domaćoj sceni, bar javno ne diskutuje mnogo. Verovatno da domaće Super lige neće biti, međutim važnije za šabačku košarku je kakva će odluka biti po pitanju nastavka/prekida nižih rangova. Još se sve nalazi pod okriljem nezvaničnih informacija, u iščekivanju zvaničnih.
Ono što je najvažnije, to je da poništenja sezone, kao u rukometu, neće biti, te da su opcije nastavak ili prekid uz konstatovanje trenutnog poretka kao konačnog. Šabačku DUGU je jedna pobeda u poslednja dva kola delila od matematičke potvrde istorijskog plasmana u najviši rang srpske ženske košarke.
-Za sada je sve u domenu spekulacija, ali mislim da je opcija prekida realnija, jer verujem da klubovi većinom nisu za nastavak. U tom slučaju mi smo drugi i imamo mesto u Prvoj ligi. Čak i da bude nastavka, verujem da u svoje devojke da će i u tom slučaju samo potvrditi ono što su zaslužile tokom prvenstva, jer podsećam da smo mi odigrali 90% sezone. Sve u svemu, očekujem da sledeće sezone igramo u najvišem rangu – rekao je Vuk Stepanović, trener ŽKK „Duga“.
Dan pre uvođenja vanrednog stanja i prekida sezone u Drugoj regionalnoj ligi za muškarce, OKK Šabac je savladao M015 u gradksom derbiju. Ipak, tokom sezone M015 je imao bolje rezultate i neplaniranu pauzu je dočekao na prvom mestu. U slučaju odluke o prekidu, biće otkazan i baraž, te će pobednici liga automatski u viši rang. Ukoliko se to obistini, šabačka muška košarka će posle tri sezone ponovo imati srpskoligaša, a prvi put u kratkoj istoriji to će ostvariti M015.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa