Инфо

25. јун 2020.25. јун 2020.
ДАН(И) ОДЛУКЕ
РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА

ДАН(И) ОДЛУКЕ

Асоцијација рукометних клубова Србије (АРКУС) и Рукометни савез Србије (РСС) не размишљају исто о новој сезони. Седница за приближавање ставова или спор
Ситуација „у клин и у плочу“ мора бити превазиђена, јер у супротном, домаћи рукомет, иначе у неугледној ситуацији, пред новим је проблемима. Хронолошки РСС је донео одлуку о проширењу Супер А лиге на 16 клубова, рачунајући и два представника у СЕХА лиги. Велика већина клубова чланица АРКУС се успротивила одлуци и захтевала ново изјашњавање. Уз образложење да се измене не могу доносити за сезону тек неколико месеци пре њеног почетка, остајући при договору да у наредној сезони наступи, у једнинственој лиги, 14 клубова и да од почетка у њој играју СЕХА репрезенти Србије. Ипак, на седници Извршног одбора РСС нису променили одлуку, оставши при ставу о 16 клубова у мушкој, односно 12 у женској конкуренцији, што је за два више него у претходној сезони. На прелиминарном састанку представника две организације сви су остали при својим ставовима, да ли ће одлука бити донета у четвртак?
Поменутог дана, 25. јуна, вечерас уколико текст читате на дан изласка листа, заказана је Скупштина АРКУС на којој ће присуствовати и највиши представнци РСС. Поменута је могућност да Савез уплати помоћ свим учесницима на име увећања трошкова такмичења у лиги са 16 клубова. Вероватно следи још један дуги састанак.
-Ми остајемо при свом ставу да 16 екипа у Супер лиги није добро решење. Квалитет који и овако није на завидном нивоу додатно се „разводњава“, а противимо се промени система непосредно пред ту сезону за коју промена важи. Металопластика ће заступати ово становиште, а одлучује већина – истакли су у руководству шабачког клуба.
Могућа алтернатива је и да, као и претходних, и на редне сезоне екипе из СЕХА лиге не играју домаћи шампионат, али систем организације лиге је на Асоцијацији,но пре свега треба дефинитивно решити питање броја учесника.
У међувремену „плави“ су у процесу стварања тима за следећу сезону. Веселин Вуковић неће имати наредне сезоне: Тодора Јандрића, Милана Милића, Виктора Матичића, Немању Гојковића, Александра Бабића, Игора Чагаља, Алексу Кљајића, а добија, за сада, нове алтернативе: пивотмена Марка Јевтића, Марка Срдановића, лево крило, повратника из Леотара и Милана Лисицу, доскорашњег средњег бека екипе Кикинде. Овде није крај новајлијама и клуб је у потрази за голамном и најмање још једним играчем на дефицитарним позицијама.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa