Инфо

19. новембар 2020.19. нов 2020.
Синдикати затражили обуставу наставе

Број заражених ученика знатно већи од званичног

Како је саопштено, подаци које је премијерка изнела 15. новембра, а који се односе на број заражених ученика, не поклапају се са бројем заражених које ти синдикати добијају са терена
Синдикат образовања и Синдикат просветних радника Србије затражили су од председнице Владе Ане Брнабић, министра просвете, науке и технолошког развоја Бранка Ружића и Кризног штаба да обуставе “непосредну наставу” због “алармантне епидемиолошке ситуације” у земљи.
Како је саопштено, подаци које је премијерка изнела 15. новембра, а који се односе на број заражених ученика, не поклапају се са бројем заражених које ти синдикати добијају са терена.
“Према нашим изворима број оболелих ученика је вишеструко већи, с тим што се не врши тестирање свих ученика који имају симптоме коронавируса, него се шаљу у изолацију, па ни тај број не улази у званичне извештаје”, саопштено је.
Они су додали да је и број инфицираних наставника “изузетно висок” и да ако се узме у обзир да “свака школа има до 3 инфициране особе, а укупно има 1750 школа, то значи да је број заражених око 5000”.
Извор Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa