Инфо

26. новембар 2020.26. нов 2020.
Држава уместо помоћи да врати дуг
БОЖИДАР КАТИЋ, ПРЕДСЕДНИК ГРУПЕ ГРАЂАНА „ОПСТАНАК“

Држава уместо помоћи да врати дуг

„Град је показао да може да функционише и без тога што му, по Закону, припада, а сада нам је, изгледа одједном, потребна помоћ“, Божидар Катић
Коментар на трећу седницу Скупштине Града дао је и Божидар Катић у име листе „Метла – Опстанак“ која је све време подржава листу „Небојша Зеленовић - Шабац је наш“. Катић је још једном поновио да Скуптшина која није формирана и изабрана у складу са законима Републике Србије не може да легано и легитимно врши власт.
-Приче о пропасти града и огромним дуговима су неосноване. Држава Граду Шапцу дугује 30 милиона евра, а уместо тога дају помоћ од 2,5 милиона евра. Упркос томе, Град је показао да може да функционише и без тога што му, по Закону, припада, а сада нам је, изгледа одједном, потребна помоћ. То је апсолутна лаж, као и већина ствари које су причали они који су вршећи физичко и правно насиље заузели власт у овом граду. Град је пословао домаћински, боље него било који други у Србији. Да је у овој земљи, као у другим, кажњиво лагати у политици сигуран сам да Александар Вучић не би могао да буде ни председник сеоског месног одбора неке странке. Код нас онај ко највише лаже је председник републике, рекао је Катић.
Истакао је да је држава Србија у дубокој диктатури, са ауторирном влашћу. Верује да су једина брана томе Устав и закони.
-Бранећи Устав и законе државе ми бранимо опстанак ове земље. Шабац је пример како су брутално, од стране оних који су задужени да штите законе, а то су пре свега судови, закони погажени и они који морају да их штите су на то зажмурили. Уставни суд, који би морао да штити Устав ове државе, се уопште не оглашава. То је једини орган који може да суспрендује закон. Уставни суд се скоро девет месеци не јавља, иако је рок да пресуди по уставној жалби одавно истекао, закључио је Катић.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa