Инфо

26. новембар 2020.26. нов 2020.
НА ДНЕВНОМ РЕДУ 50 ТАЧАКА
ОДРЖАНА НОВА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ НАКОН СКОРО ТРИ МЕСЕЦА

НА ДНЕВНОМ РЕДУ 50 ТАЧАКА

Мање од сат времена било је довољно одборницима да на прошлонедељној скупштинској седници размотре и усвоје чак 50 тачака дневног реда. На брзину рада утицало је обједињавање у расправи свих сличних тачака, док се гласање обављало за сваку понаособ
На самом почетку, након утврђеног кворума, одборници СПС предложили су да се у локалном парламенту том приликом разговара о загађености ваздуха и еколошкој ситуацији у Коцељеви јер је у овој општини, како је рекао Чедомир Јанковић, “ваздух немогућ за дисати, а свако шесто дете болује од неког облика астме”.
Међутим, како предлог опозиције да се под допунском тачком расправља о овој теми није добио подршку већине, два присутна одборника СПС напустила су седницу, али тек пошто се предлагач обратио одборницима СНС и поручио да није изненађен неприхватањем предлога.
–Ово је некаква стандардна процедура вашег начина учешћа у раду овог дома. Молим медије да пренесу да одборничку групу СНС у Коцељеви не интересује какав им ваздух деца удишу. Тако да ја не бих више учествовао у овој манифестацији бесмисла- поручио је Јанковић за скупштинском говорницом и напустио салу, те није имао прилику да чује мишљење колеге одборника из владајуће већине Јована Сенића као и председника општине Коцељева Душана Илинчића који су изнели став да је о овој теми важно причати, али не на тој, већ на некој од наредних седница, за коју стручна лица могу да сачине и доставе неопходан материјал са релевантним чињеницама на основу којих се може водити конструктивна расправа и донети најбоље решење.
На дневном реду нашле су се бројне одлуке попут оних о доношењу назива улица, засеока и тргова, јавној расвети, паркиралиштима, о општем кућном реду у стамбеним и стамбено-пословним зградама. Усвојени су и извештаји о раду за прошлу као и планови за текућу годину бројних предузећа и установа међу којима су комунално предузеће, васпитно-образовне, социјалне и здравствене установе.

ПОЧЕЛА ИЗГРАДА УЛИЦЕ У ПОДБАРАМА
Одговарајући на одборничко питање о коначном изгледу улице у насељу Подбаре чија изградња је започела, председник општине Душан Илинчић рекао је да је предвиђено асфалтирање у целој дужини од око километар, те да је реч о веома комплексној траси.
–Са десне стране предвиђен је тротоар у целој дужини. Такође, пројектом је предвиђено и решавање канала који је био дугогодишњи проблем, такође у целој дужини, с тим што ће се нивелисати пад канала ка Тамнави и радиће се одводни канал и са леве стране коловоза, да би се превазишли проблеми свих вода, поготово подземних и оних које се сливају са брда. Што се тиче решавања канализионог дела, причамо о фекалној канализацији, извођач радова је дужан да изведе из осовине пута и са леве и са десне стране цеви за будуће прикључке, односно сабирне колекторе. Израда пројекта трајала је шест месеци и сагледавали смо све ствари, проблеме и изазове, све критичне тачке у самом насељу који није без разлога назван Подбаре јер је нижи од дела Тамнаве и то ствара озбиљне проблеме. Мислим да ћемо тај дугогодишњи проблем на адекватан начин решити- поручио је Илинчић.

ИМЕНОВАНИ НОВИ ШКОЛСКИ, УПРАВНИ И НАДЗОРНИ ОДБОРИ
Петнаестак тачака дневног реда односио се на разрешење старих а потом и на именовање нових чланова одбора у предузећима и установама на подручју коцељевачке општине.
Нови члан Управног одбора ПУ “Полетарац” из реда локалне самоуправе, уместо Маје Теодоровић, биће Душица Станић из Коцељеве.
До измена је дошло и у Надзорном одбору ЈКП “Прогрес” у којем су за нове чланове из реда локалне самоуправе, односно запослених, именовани Владимир Матић и Бранка Дојић, док ће функцију председника убудуће обављати досадашњи члан одбора Горан Сенић.
Нови мандат у Школском одбору Средње школе из реда запослених добили су Зоран Пушић из Драгиња, Борисав Поповић из Коцељеве и Јелисавка Цветиновић из Јеленче. На предлог Савета родитеља чланови одбора су Мирослав Миливојевић из Дружетића, Данијела Јовић и Снежана Штајнауер из Коцељеве, док ће интересе локалне самоуправе у овој образовној установи заступати Цано Новалић из Доњег Црниљева, Владимир Белензада и Зорица Филиповић из Коцељеве.
Новоименовани Управни одбор Библиотеке “Јанко Веселиновић” чине председник Драгица Петковић и чланови из реда локалне самоуправе Миленко Марковић и Марко Недељковић а из реда запослених Јасмина Гајић из Памбуковице и Босиљка Павловић из Коцељеве. Улога председника Надзорног одбора ове установе поверена је Јосипу Пашићу из Коцељеве док ће чланови бити Раде Радовановић из Свилеуве и Зоран Живановић из Коцељеве.
Одборници су верификовали и предлог новоименованог Управног одбора Центра за социјални рад у којем ће председник бити Јасмина Милошевић из Коцељеве а чланови су, на предлог локалне самоуправе, Снежана Гајић и Хранисав Васиљковић а из реда запослених Жељко Радосављевић и Славица Милинковић. У Надзорном одбору функцију председника обављаће Томислав Павловић из Коцељеве док ће чланови из реда локалне самоуправе, односно запослених бити Ђорђе Тодоровић и Васка Михаиловић.
В. Б.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa