Инфо

26. новембар 2020.26. нов 2020.
„Торекс“ заинтересован за Шабац
Могућа инвестиција из Русије у граду

„Торекс“ заинтересован за Шабац

Руска компанија „Торекс“ специјализована за производњу сигурносних, собних и противпожарних врата заинтересована је за улагање у Србију, а услови у Шапцу су им врло пријемчиви, те су се тим поводом, у Градској кући састали градски руководиоци и репрезенти фирме „Торекс“. Како наводи градоначелник Шапца др Александар Пајић, уколико се инвестиција реализује, у наредне две године ће нови инвеститор запослити до 60 суграђана.
-Компанија „Торекс“ је заинтересована да започне бизнис у Републици Србији и за то су изабрали град Шабац. Са нашим тимом људи који се баве привредом, односно који се баве инвестицијама, већ су обишли индустријску зону, Слободну зону Шабац и мислим да смо на добром путу за долазак „Торекс Европа“ и „Торекс Русија“ у наш град и на наше тржиште. Они су заинтересовани за куповину два хектара земљишта, где би водили производне погоне. Фирма се бави производњом сигурносних, собних и противпожарних врата, има 950 малопродајних објеката у Руској федерацији, заиста је реч о реномираној руској фирми, мислим да ће врло брзо доћи до реализације овог пројекта и имаћемо прву фирму из Руске федерације која ће пословати у нашем граду. Унапред се радујем и сигуран сам да ће то значити нова радна места за наше суграђане – истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић и додао да се очекује више десетина нових радних места у „Торексу“ за суграђане.
-Реч је о фирми у којој је већина процеса аутоматизована и они ће у року од две године, ако одлуче да инвестирају у Шабац, запослити између 50 и 60 наших суграђана.
Компанија жели да своје пословање прошири отварајући представништва у Србији и Шабац делује као добро место за инвестицију, истичу представници „Торекса“.
-Анализирали смо тржиште Републике Србије, посебно нас је заинтересовала Слободна економска зона у граду Шапцу, уз то знамо да постоје посебни односи између наша два народа, те смо донели одлуку да разговарамо о улагању у Шабац. Фирма ће у понуди имати широк спектар врата, од економске до премијум класе, биће различитог дизајна, клијенти ће и сами моћи да дизајнирају, врата, бирају браве, кваке, цилиндре, послујемо са многим произвођачима: америчким, европским, српским, имамо значајну понуду од најјефтинијих до насјкупљих врата – наглашава Игор Јоноф, директор за развој компаније „Торекс Русија“.
Уз градоначелника Шапца и директора за развој компаније „Торекс“ састанку су присуствовали и председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, народни посланик из Шапца Бобан Бирманчевић и директор „Торекс Европа“ доо Марко Пејић.
Д. Б.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa