Инфо

26. новембар 2020.26. нов 2020.
Онлајн мелодија успеха
Пријем за Луку Петровића у Градској кући

Онлајн мелодија успеха

Иза младог Луке Петровића, ученика друге године Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ је више од 40 такмичења, али траг великог достигнућа из Аустрије јачи је од свих претходних признања. Епидемиолошка ситуација није дозволила да се таленти гитаре света окупе у Аустрији, али организатор није желео да прекине традицију дугу 22 године, те је организовао онлајн фестивал „Алорио Диаз“. Лука је један од 120 учесника који је посла пет композиција. Жири је строг, одлучио се да додели само по једну прву, другу и трећу награду, а баш другу је заслужио наш млади суграђанин.
-Ово је најјаче такмичење на којем сам учествовао. Изузетни уметници су се одлучили да искажу свој дар, јер је реч о престижном фестивалу. Велике заслуге за успех има мој професор Стеван Јовић. Свирам од девете године, када сам уписао Музичку школу, из Америке се вратио у Шабац. Првобитни план је био да се упишем код другог прфесора, али није било места, међутим од првог часа ме је професор Јовић разумео, схватио мој музички пут, увек је уз мене, на сваком такмичењу и без његовог труда не би било ни резултата – рекао је млади уметник из Шапца.



Дар за музику понео је из породице, деда и отац су се бавили музиком, а на том пољу су своје испуњење пронашле и две старије сестре које похађају Музичку академију, једна емоције исказује на виоли, друга дарује срце соло певању. Суседи воле када се сво троје окупе, јер чине оркестар који доноси ужитак свима док наступа заједно, за своју душу. Иако је тек средњошколац, Лука жели да музика (п)остане његов живот, задовољство, хоби, професија, све у једном.
-То је део мене, од девете године сам закорачио у свет где желим да останем до краја. После средње школе желим да упишем Музичку академију у Новом Саду, потом и мастер уколико се укаже прилика, да свирам, наступам, а такође и касније преносим знање другима – додаје Лука Петровић.
Освајача друге награде на престижном такмичењу и његову мајку у Градској кући угостили су градоначелник Шапца др Александар Пајић и градски већник Бојан Дамњановић.
-Град Шабац ће увек подржавати младе и талентоване људе. Ово је велики успех за Луку, Музичку школу, али и наш град. Желим да покажем како ће сви млади, амбициозни који имају велике циљеве и спремни су да вредно раде на њиховом остварењу бити подржани од стране Града. Поред стипендија за младе таленте, постоји начина да се одужимо знаменитим Шапчанима за које сам уверен да ће оставити траг у исторји Шапца. Сигуран сам да са овим младим људима треба радити и бити свакодневна подршка да би они истрајали на свом животном путу – рекао је др Александар Пајић.
Д.Б.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa