Инфо

25. фебруар 2021.25. феб 2021.
ФК МЛАДОСТ ИЗ М. МЕТКОВИЋА

Нова историја у Вељковој бари

Основан 1929. године Фудбалски клуб “Младост” из Мачванског Метковића, пола века је постизао запажене резултате на фудбалском игралишту, иза задружног дворишта у центру села, познатијем по имену “Кикића имање”. “Износиле” су то генерације “Младости”, које су изградиле величанствену историју фудбала у овом малом мачванском селу. Сведоче о томе бројни пехари, медаље и већ пожутеле фотографије, урамљене и постављене на видним местима у бифеу клуба, на новој адреси.
Наиме у новије време или конкретније 1991. године, доношењем Закона о враћању одузете земље сељацима “зелени тепих”, више генерација “Младости” је узоран, а земља враћена наследницима бивших власника. Догодило се то, нажалост, само у Мачванском Метковићу, мада су и у другим мачванским селима спортска фудбалска борилишта настала на сличан начин.

Фудбалски ентузијасти из Мачванског Метковића убрзо су организовали акцију и купили ново земљиште за фудбалско игралиште. које се сада налази у старој Вељковој бари ( Улица Краља Петра бб). Ту су створени солидни услови за фудбалске активности, које су у овом селу постојале од давнина.
После дужег времена инсталиран је и заливни систем, који освежава траву на игралишту и ствара веома повољне услове за фудбалско надметање.

- “Младост” гради нову историју на новом терену у Вељковој бари, каже капитен младог фудбалског тима овог села Урош Стајић.

У новим објектима клуба затекли смо ове зиме радну атмосферу, поред оне на терену. Добровољним радом млади су завршавали постављање плочица у свлачионицама. Пријатељ клуба Милан Вешић се захваљује свима који помажу и уједно позива све који то желе да се одазову и помогну.
“Младост” се тренутно налази у средини Међуопштинске лиге Мачва с амбицијом да ту и остане.

Интензивно се припремају, а до 13 марта, када лига почиње одиграће пет контролних утакмица.
На самом старту дочекују фудбалску екипу из суседног Белотића. Биће то кажу, нови комшијски дерби.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa