Инфо

1. април 2021.1. апр 2021.
Крагујевац увертира за Пазову и Бор
РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (Ж)

Крагујевац увертира за Пазову и Бор

Два очекивана исхода у претходној недељи. Раднички искусна и квалитетна екипа. Бодови неопходни за плеј оф кандидатуру. Следе Шапчанкама мечеви потраге за новим бодовима сигурности
Претходне среде су шабачке рукометашице била врло расположене за рукомет и то су у пуној снази осетиле гошће из Радинаца. Победа од 22 гола разлике, 45 датих голова и податак да су се баш сви уписивали у стрелце осим чувара мреже шабачке екипе, осликава јасно однос снага.

Медицинар – Млади радник (Р) 45:23 (24:9)
Сала Гимназије. Судије: Мандић и Ковачић (оба НС). Седмерци: Медицинар 4 (3); М. Радник 3 (3). Искључења: Медицинар 8; М. Радник 12 минута.
МЕДИЦИНАР: Обреновић 4, Мијаиловић 4, Којић 3, Радукић 5, Нинковић (5 одбрана), Кажић 1, Цветиновић 1, Васић 2, Крстић 9 (3), Радић 1, Ракић 3, Ивковић 9, Глишић (7 одбрана), Благојевић 3.


Три дана касније играле су „медицнарке“ у Инђији и тријумф би их довео близу чак и плеј оф зоне, близу нечега што је могао бити само сан. Успех у Инђији, против првог кандидата за четврто место био је нереалан пред старт, али је виђен потпуно егал меч, млади тим из Шапца је губио, али и водио, било је 21:21 у 52. минуту и само су четири лоша минута донела бодове Железничару.

Железничар (И) – Медицинар 28:24 (14:12)
УСЦ „Инђија“. Без гледалаца. Судије: Ђурашиновић и Мусић (оба Врбас). Седмерци: Железничар 5 (3); Медицнар 1 (1). Искључења: Железничар 10; Медицинар 6 минута.
МЕДИЦИНАР: Обреновић 4, Мијаиловић 4, Којић 2, Радукић, Нинковић, Обрадовић, Кажић 1, Цветиновић, Крстић 4 (1), Ракић, Ивковић 9, Глишић, Благојевић.


Свакако пласман у плеј оф није био ни циљ Шапчанки, већ чување удобности средине табеле. Гостовање у Пазови и меч против Бора уз Шапцу су дуели где су шансе веће, но у Шапцу су падале и знатно јаче екипе од Радничког, наредног ривала Медицинара. Крагујевчанке су пред императивом, јер их тријумф одржава у борби за плеј оф, тренутно су у минусу од једног бода (очекивано је да су победили у Зајечару синоћ). Предводе их Степановић, Агатуновић и Петровић, односно искусна Колак. До сада су славиле у дуелима где су били фоворити, али су падали у мечевима где је ривал био јачи. Утисак је да могу више Крагујевчанке, а у Шапцу је поражена једна Наиса, док се Бекамент само захваљујући срећи спасао.

Рукометни семафор
Супер Б лига
14. коло: Уб – Мачва (Б) 33:32.
Прва лига „Центар“ (ж)
11. коло: Лозница Град – Медицинар 2 ......
Прва лига „Центар“ (м)
11. коло: Академија Лечић – М’пластика 2 одлож.


После ове утакмице, Медицинар очекује гостовање у Пазови, у дербију средине табеле, а потом, после недеље паузе, у Шапцу гостује Бор, два дужника „плаво-белих“, победнци у међусобним окршајима где нису показали више.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa