Инфо

24. јун 2021.24. јун 2021.
већ шампиони: фк Цер (П) (фото: ФБ страна клуба)

већ шампиони: фк Цер (П) (фото: ФБ страна клуба)

ФУДБАЛ: НИЖЕ ЛИГЕ

Последње коло

Борба Мајура и Синђелића од које стрепе Слобода (Салаш Црнобарски) и тим у МОЛ Јадар. Шампион гостује у Мајуру, Штитар путује у Липницу. Мајурци у предности, победа гарант опстанка
Мачванска окружна лига завршава током викенда дугу, напорну и специфичну сезону. Надају се сви да први и последњи пут регуларни део сезоне траје до краја јуна, али како нема баража ове сезоне, чак и недељу дана је краћа. То је ипак споредно, најважније је да ће исходи у последњем колу петог ранга утицати не само на поредак табеле овог ранга, већ и судбине екипа у међуопштинском рангу окончаном претходног викенда. Не треба заборавити лиге ће бити скраћене за по два тима већ у сезони 2021/22.

По питању шампиона у Округу дилеме нема. Цер Петковица је обезбедила бодом против Липнице другу узастопну промоцију и историјски пласман у зонски ранг. Дрина има три бода мање, али лошији међусобни дуел и нема ни математичку шансу да промени поредакна врху. Већ је извесно да ће у Окружној лиги наредне сезоне играти Раднички Клупци и Младост (Доњи Добрић), неуспешни у Зони и шампиони три групе међуопштинског ранга: Липолист, Раднички (К) и Јединство (МЗ). У нижи ранг, шести у пирамини, ће шест екипа. Без наде у спас су: Младост (ПП), Слога (К), Душко, готово извесни Гучево и Млади Борац, те је дилема да ли ће се спасити ОФК Мајур или Синђелић. Мајур дочекује новог шампиона, док у Липници гостује Јединство (Ш). Како су Мајурци бољи у међусобном односу са Синђелићем победа их задржава у Окружној лиги без обзира на исход другог меча.

Нови у МОЛ Поцерина су: Добрава Жабар, Думача, Слога (К), Младост (ПП), коцељевачки Раднички је у вишем рангу, а у нижи ранг ће: Церић, Петровац, ОФК Варна, ПСК Прово и Ранковац. У групи Мачва новајлије ће бити: Душко, Млади Борац, односно Слога Дуваниште и Стојан Лазарац, виши ранг је обезбедио Липолист. Елиминисани су: Премијер, Задругар, Партизан (Д), Омладинац (Б), Младост (ММ), док ће у нижи ранг морати и Слобода (СЦ) уколико се Мајур не спасе у Округу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa