Инфо

24. јун 2021.24. јун 2021.
фото: ссш

фото: ссш

СЕОСКЕ ИГРЕ СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

Нови формат такмичења

Измењен систем традиционалних игара сеоских месних заједница. Наступају репрезенти шест МЗ у десет дисциплина. Мање учесника, али драж није умењена истичу у Организационом одбору
Овогодишње издање Сеоске олимпијаде биће истовремено и наставак традиције спортског надметања девојака и момака са сеоског подручја, али и промоција новог формата Игара. Од ове године Игре су део Сеоских игара Спортског савеза Србије, а Спортски савез Шапца је организатор за окружни ниво.
Новина је да уместо три, Игре трају један дан, те да сада право учешћа имају само они који живе на подручју Месне заједнице чије боје бране, што доказују адресом у личној карти. Екипа броји 20 чланова, од којих најмање пет морају бити жене не млађе од 15 година. Програм обухвата десет дисциплина.
Пренесено на конкретан ниво Сеоске игре за наше подручје заказане су за недељу, 27. јун на теренима ОШ „Стојан Новаковић“ на Летњиковцу. Учествоваће шест сеоских месних заједница, а надметаће се у три спортске дисциплине (шах, одбојка и футсал) и седам традиционалних надметања попут надвлачења клипа, бацање камена с рамена, скок из места, рвање...

Неће бити уобичајених победника по свим дисциплинама, већ ће само бити проглашен свеукупни победник који стиче право наступа на регионалном такмичењу које је наредни ниво.

-Мање је учесника, краће траје, али смо сигурни да драж није умањена и да ће уживати и учесници и посетиоци. Ми смо крај где људи воле да се надмећу и да се друже, а Игре обједињавају обе ствари. Сигурни смо да ће то бити леп спортски дан, уверени да ће победити фер плеј и да ће сви понети позитивне утиске са Летњиковца – рекао је председник Организационог одбора Сретен Радовановић.
Отварање је заказано за 09:30 на теренима на Летњиковцу, а такмичење ће трајати до поподневних сати.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa