Инфо

15. јул 2021.15. јул 2021.
мали матуранти успешнији  од претходних генерација
СРЕДЊА ШКОЛА У КОЦЕЉЕВИ ИЗБОР ВЕЋИНЕ СВРШЕНИХ ОСНОВАЦА

мали матуранти успешнији од претходних генерација

Након објављивања коначних резултата завршног испита и попуњавања листе жеља свршени основци су се ове недеље уписали у средње школе.

Две трећине некадашњих осмака коцељевачке основне школе одлучило је да образовање настави у Коцељеви. Велико интересовање ученика владало је за машинску и пољопривредну струку, док је област економије за овогодишње ђаке била нешто мање атрактивна у односу на претходне године.
Они који су ипак желели да школовање наставе у оближњим градовима бирали су углавном медицинске школе и гимназије, док је један мали број њих уписао неку од техничких, попут ПТТ.

Основну школу “Мића Станојловић” у Коцељеви завршио је 121 основац али је на завршни испит изашао један ученик мање.

Према подацима сајта Моја средња школа просечан број бодова који су коцељевачки мали матуранти понели из школе на основу успеха је готово 44 од максималних 60.

У односу на претходне чини се да је овогодишња генерација остварила бољи резултат на самом завршном испиту па је тако на тесту из математике забележен просечан број бодова од 6,86 а из матерњег 8,11 од маскималних 13. И комбиновани ове године изгледа да није био баук, јер су од максималних 14 коцељевачки основци имали у просеку 10,26 поена.

–Резултати су ове године бољи у односу на претходне. Заиста је све за време испита функционисало одлично. Имали смо два супер визора а ту је била и републичка инспекција. Трудили смо се да све могућности евентуалних неправилности отклонимо и ништа нисмо препуштали случају. Деца су била распоређена у групама по учионицама, онако како су то препоруке министарства налагале као и актуелне епидемилошке мере- изјавила је директорка Соња Поповић која је свим ђацима пожелела успех у даљем школовању.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa