Инфо

18. новембар 2021.18. нов 2021.
ВК Шабац - База на понос Србији, Фото (ВК Шабац, Н. Ј.)

ВК Шабац - База на понос Србији, Фото (ВК Шабац, Н. Ј.)

УКРАТКО СА ДЕЈАНОМ САВИЋЕМ, СЕЛЕКТОРОМ СРБИЈЕ

Ватерполо увек авангарда

У Шапцу створена најбројнија и најразноврснија школа овог дивног спорта где тренирају дечаци и девочице. Већ сада је ВК Шабац једна од база српског ватерпола
Посета Шапцу селектора сениорске ватерполо репрезентације Србије Дејана Савића је посета спортским пријатељима, некадашњим саиграчима и сарадницима, док је позив на тренинг долазак у један од центара српског ватерпола и на објекат који је, слажу се гости из света ватерола, међу најсавременијим базенима у бившој држави.

-Наш спорт је такав да можемо тренирати само на базену, нема места за много импровизације. Ватерполо рад захтева затворене базене са грејањем, одржавање и свим другим предусловима за рад. Нећу рећи ништа ново када кажем да у Србији постоји мањак затворених базена. Шабац захваљујући Градском базену нема такав проблем и уз велики ентузијазам, амбициозност људи у клубу, која се некада ближи фанатизму, резултати су видљиви на сваком кораку. У кратком временском раздобљу клуб не само да је постао шампион пре две године, већ је створио базу какву мислим да нема нико у Србији, створена је најбројнија и најразноврснија школа овог дивног спорта где тренирају дечаци и девочице. Шабац већ јесте једна од најважнијих база српског ватерпола, а може да постане и најважнија – истиче селектор двоструког олимпијскг шампиона.

Сениори Србије имају дуг контнуитет на међународним такмичењима, лето иза нас је донело злата у многим категоријама и српски ватерполо је водећи у свету тренутно по резултатима.

-Сви успеси српког ватерпола нису случајност, већ су резултат рада, међутим не бих рекао да смо у систему, већ је пре реч о ентузијазму свих људи који се баве овим спортом. Морамо одолети „ушушкавању“ после великих успеха, јер ватепроло је у Србији увек био авангарда, окренут ка будућности. Наша ватерполо школа има традицију. Наравно да треба да посматрамо конкуренцију, процењујемо предности и мане, но сматрам да принципе поменуте школе и методологије развоја играча не треба да прилагођавамо другима, већ да будемо лидери од којих други уче.

Захваљујући Градском базену нема проблема са условима рада и уз велики ентузијазам, амбициозност људи у клубу, који се некада ближе фанатизму, резултати су видљиви на сваком кораку. Шабац већ јесте једна од најважнијих база српског ватерпола, а може да постане и најважнија


Конкуренција на спортском тржишту је све већа из године у годину и свака година је тежа у привлачењу најмлађих баш базену.

Ватерполо = Авангарда, Фото (ВК Шаабац, Н. Ј.)


-Ватерполо сам ја изабрао због близине базена мом ондашњем месту становања, али много важније је да сам спорт заволео и он ми је остао прва и највећа љубав. Била су то нека друга времена, неупоредива са данашњим. Много је теже привући децу игри у базену у ери комерцијалнијих спортова. Резултати у континуитету су наш адут, претпостављам да се и ентузијазам ватерполо радника осећа, те успевамо да анимирамо довољно деце да дође на тренинг, ту остане и развија се до лидера сениорских тимова, а најбољи до репрезентативног нивоа.

У играчкој и тренерској каријери Дејан Савић је освојио буквално све, осећај задовољства доноси испуњеност код спортисте, али не и презасићеност. Нови циклус је ново узбуђење и нови изазов.

-Живот сам посветио спорту, то је моја прошлост, садашњост и будућност. Сваки велику успех доводи до пражњења, међутим у сржи бића спортисте је тежња ка победи, надметање је суштина, крајњи циљ је победа. Титуле су велика ствар, међутим и када досањате све шампионске снове, докле сте у спорту увек следи нека нова утакмица где је изнова циљ победа, није битно да ли је она припремна или нека званична, јачег или слабијег такмичења. Мотив је победа и жеља за новим победама која никада не пресахне ме носи и у наредним изазовима. Међу такмичењима и утакмицама постоји хијерархија,али почетак и крај свега.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa