Инфо

25. новембар 2021.25. нов 2021.
Фото: Сви ми који волимо ФК Мачва (ФБ), Тим против Лознице

Фото: Сви ми који волимо ФК Мачва (ФБ), Тим против Лознице

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Тмурно новембарско небо

Мачвино небо је право новембарско, сиво, тмурно са назнаком падавина, сунцем без снаге да се пробије. Шест мечева не зна за победу „црвено-црни“ тим, неефикасност која постаје већ хронична коштала је, не само позиције на табели, већ утиче и на самопоуздање не много искусног тима. Само да је стопроцентне шансе искористиа Мачва у последњих шест кола, имала би бар пет, шест бодова више и још била ривал у борби за други место. Да је, али није и нова реалност је борба за очување плеј оф места, јер је сада девети ближи него други, а до дуге паузе следе још две тешке утакмице.

Наредни ривал Мачве је тим у чијем надимку стоји „небеско плави“, али и играма су „грађевинари“ разведрили сивило августа и септембра и изнад њих је чист простор, обасјан оптимизмом. Дочекују Мачву на свом стадиону после „разбијања“ лидера из Инђије и победе у Жаркову. Када је Мачва победила 4:0 Рад на поечтку сезоне, гости су деловали као тим који ће се грчевито борити за спас, а Мачва као суперлигашки кандидат. Фудбалско коло се окреће и ако „небеско плави“ победе изједначиће се по бодовима за Шапчанима. С обзиром на тренутну форму, може се рећи да су домаћи и благи фаворити.

Фото: Сви ми који волимо ФК Мачва (ФБ), Капитен: М. Адамовић


Рад је превазишао по ефикасности Мачву. Овдашња екипа је тек на деоби 11. и 12. места у том сегменту, постигла је само два гола у последњих шест утакмица и углавном је дефанзива доносила понеки бод у претходних месец дана. О Раду се много писало претходних дана, не из спортских разлога, но посматрајући аспект терена, Бањичан су попут Мачве млад састав, најбољи играч је Гојковић, стрелац пет голова и креатор игре, џокер са клупе готово увек је Мандић. Радивојевић, Блажић, Лалатовић и Ђурковић на голу су стандардни, као и некадашњи играч Мачве Милосављевић, познатији као „пиле“.

Мачва - Лозница 0:1 (0:0)
Стадион Мачве. Гледалаца: 1.000. Главни судија: Мирослав Миленковић (Београд); помоћници: Миросављевић и Хрутка (оба Београд). Стрелац: Матић у 60. минуту за Лозницу. Жути картони: Тојчић (Мачва), Ристивојевић (Лозница).
МАЧВА: Самуровић, Тојчић, Пешић, Јевтић, Поповић, Белић (Ристановић), Адамовић (Тримановић), Суботић, Арамбашић, Чворић (Гигић), Марјановић.
ЛОЗНИЦА: Јеловац, Илић, Ивић, Николић, Матић (Рајевац), Милинковић (Петровић), Комарчевић, Обадовић (Матић), Ристивојевић, Враштановић, Мијаиловић.


Последње гостовање на Бањици Мачви је остало у ужасном сећању, победио је Рад 7:0 у мају ове године у Супер лиги, наневши најубедљивији пораз у четири суперлигашке године и било када у Мачвиној историји елитног ранга.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa