Инфо

9. децембар 2021.9. дец 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ДРУГА БЛОКАДА МОСТА МИРНО ЗАВРШЕНА

Очекује се повлачење закона

Нисмо овде због политике, нити нас она интересује. Желимо да сачувамо природу и место где живимо. Плашимо се за будућност нас и наше деце Ово мора дати резултате. Оволико велики број људи се не може игнорисати
Грађани Шапца блокирали су мост на Сави и прошле суботе. Овога пута окупио се много већи број људи него што је то био случај пре 15 дана, блокада је била двочасновна и, на срећу, све је прошло без инцидената.

Протестанти су незадовољни због најављеног Закона о експропријацији и измена Закона о регферендуму и народној иницијативи.

Шапчане је ове суботе подржао и некадашњи председник Чивијашке републике, карикатуриста, Марко Сомборац.

Фото: Глас Подриња


-Протести се дешавају, а у протестима има прилично забрињавајућих ствари, као што је повлачење полиције када долазе батинаши. Мислим да грађани треба да се одреде ка томе. Као медијски радник могао сам да дођем као извештач да видим каква је овде ситуација. Осуђујем непостојање државе и повлачење полиције, то је страшан увод у неке ствари. Као бивши председник Чивијашке републике морао сам да обиђем свој народ и да утичем на смањење тензија. Изгледа да резултата има. Као бивши председник Чивијашке републике морам да апелујем да се нађе неко компромисно решење са овим законима, рекао је Марко Сомборац.

Окупљени грађани су имали разумевања за хитне случајеве, па је пропуштено санитетско возило, погребни аутомобил, али и приватни аутомобил који је превозио тешко болесног пацијента.

-Бранио сам земљу на Косову, браним је и данас овде. Савест ми то налаже. Надам се да ће се неко дозвати памети за будуће генерације. Вода, ваздух и земља три су основне ствари које требају сваком човеку, без обзира на партију, нацију, боју коже или веру, рекао је Шапчанин Рајко Јанчикић.
Протестанти су сложни око тога да им је циљ да се поменути закони укину, а надају се да ће окупљања дати резултате.

Фото: Глас Подриња


-Сви који су дошли са мном су овде због борбе против Рио Тинта. Нисмо овде због политике, нити нас она интересује. Желимо да сачувамо природу и место где живимо. Плашимо се за будућност нас и наше деце Ово мора дати резултате. Оволико велики број људи се не може игнорисати, сматра Петар Ранковић из Горње Врањске.

Блокаде се најављују и за предстојећу суботу.

-Овде се брани Србија и Јадар. Желим да се укину закони који ће омогућити Рио Тинту да експлоатише литијум. Очекујем да простести дају резултат и да се закони повуку, каже Тијана Степановић.
Протести су организовани широм Србије, а инциденти су забележени у Новом Саду и Београду.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa