Инфо

27. јануар 2022.27. јан 2022.
ОПШТЕ УДРУЖЕЊЕ ПРЕДУЗЕТНИКА БОГАТИЋ

Нови планови на традицији прошлости

-Циљ рада удружења је да у оквиру својих могућности помогне и олакша рад предузетника на територији општине Богатић, каже председник Удружења Милан Даничић
Данашњи председник Општег удружења предузетника општине Богатић, Милан Даничић, одмах истиче да настављају веома дугу традицију предузетништва у овом крају. Основани су давне 1931. године и активно делују све до почетка Другог светског рата. Рад је обновљен 2004. године захваљујући групи ентузијаста у овој области рада, коју је предводио Рајко Новаковић. И тада и данас циљ је био исти, да се у оквиру својих могућности помогне и олакша рад предузетника на територији општине Богатић. Наравно, методи на том путу су се временом мењали и усавршавали.

Милан Даничић


-Идеја помоћи предузетницима никада нам није била страна. У задњих десетак година Удружење је поред редовних послова у оквиру чланства у Привредној комори Србије и Регионалној развојној агенцији, организовало низ предавања и едукација које су корисне за свакодневно пословање предузетника. Трудимо се да што је више могуће будемо мост између чланова нашег Удружења, локалне самоуправе и институција Републике Србије. Овом приликом желимо да посебно нагласим захвалност локалној самоуправи која нам је, поготово у задње време излазила у сусрет колико год су то околности дозвољавале и напоменем да ми овде у Богатићу скоро са сигурношћу можемо тврдити, имамо најбољу сарадњу са локалном самоуправом, у односу на сва друга удружења у Србији, каже председник Удружења Милан Даничић и конкретизује сарадњу са овдашњом локалном самоуправом кроз помоћ око функционисања Удружења у виду уступања просторија на коришћење и делимичном финансијском учешћу. У оквиру овог дела, напомиње да је општина, на предлог Удружења издвојила значајна буџетска средства за финансирање камате за кредите које користе пољопривредници.

Трудимо се да што је више могуће будемо мост између чланова нашег Удружења, локалне самоуправе и институција Републике Србије. Овом приликом желимо да посебно нагласим захвалност локалној самоуправи која нам је, поготово у задње време излазила у сусрет


Као посебно значајно, председник Удружења издваја присуство у Привредној комори Србије са представником у Парламенту предузетника, где могу, наравно сходно околностима предлагати измене и допуне, односно стављати примедбе на законске одредбе које одлазе на разматрање и усвајање у Скупштиниу Србије.

-Једни смо од оснивача Регионалне развојне агенције са седиштем у Лозници, која свој рад базира на едукацији и изради пројеката за предузетнике. Имамо контакте и сарадњу са Развојном агенцијом Србије, Фондом за развој, ИПАРД фондом и осталим фондовима који егзистирају на територији Србије. Наша врата су увек отворена за чланове и оне који то желе да постану, за потребе, предлоге, примедбе... те и овим путем позивамо чланове да искористе своја права, као и регистрована пољопривредна газдинства да постану чланови нашег удружења и тиме остваре право на све привилегије које чланство у Удружењу доноси, наглашава Даничић.

Од 2012. године на иницијативу тадашњег председника Удружења Радосава Берића, одржана је прва Слава удружења- Света Три Јерарха. То је прерасло у лепу традицију и тако се сваког, па и наредног 12. Фебруара организује пригодно дружење и прослава на којој се деле признања најистакнутијим појединцима и фирмама.

Радосав Берић


Већ наредне 2013. године одржан је у организацији Удружења, Први хуманитарни сајам цвећа и меда под називом „Цвеће и мед за нашу децу“, а од прикупљених средстава купљена је опрема за најмлађе суграђане и као својеврсна донација предата Предшколској установи у Богатићу.
Удружење је организовало и више посета сајмовима: 2016 Минхен; 2017. Верона, 2018. Истамбул, 2019. Париз, 2021. Дубаи. Почев од 2013. сваке године Удружење финансира учешће на сајму СПРЕГ у Ваљеву. Тако је омогућено свим члановима да излажу своје производе. На Новосадском сајму 2018. године, Удружење је добило награду за најбоље у агробизнису.

-Циљ нам је да и даље заједно са локалном самоуправом помогнемо реализацију бескаматних кредита, искористимо потенцијал Регионалне развојне агенције при изради пројеката и едукације, помогнемо свим заинтересованим предузетницима око добијања беповратних средстава од стране Фонда за развој, Развојне агенције Србије, ИПАРД фонда, Националне службе за запошљавање и нових европских фондова који се појављују на територији Србије, будемо и даље спона између регистрованих пољопривредних газдинстава и Управе за аграрна плаћања, учествујемо на сајмовима у земљи и иностранству, омасовимо чланство, организујемо и учествујемо у хуманитарним акцијама, каже на крају овог разговора за „Глас Подриња“ Милан Даничић.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa