Инфо

21. април 2022.21. апр 2022.
Л. Драгојевић (фото: Н. С.)

Л. Драгојевић (фото: Н. С.)

ТЕКВОНДО: ПИОНИРИ, КАДЕТИ, СЕНИОРИ

Медаље и репрезентативци

Најбољи пионири, кадети и сениори окупили су се у Нишу на теквондо Првенству Србије за ове категорије. Шабачки клубови су поново били успешни. Наступили су са близу 80 бораца и освојили више од 50 одличја у различитим категоријама, а успешни су били и екипно.

У конкуренцији сениора „Летњиковац“ је екипно други код мушкараца, свеукупно сениорски трећи. „Винер Чиви“ је трећи мушки сениорски тим, пети у укупном пласману ове узрасне категорије. „Шабац“ је четврти међу кадетима и свеукупно у кадетској категорији. Надметало се око хиљаду бораца из 57 клубова Србије. Најважнији резултати са Првенства су осигурана места у репрезентацији на великим такмичењима која следе током лета и јесени.

-Лазар Драгојевић је шампион Србије у олимпијској категорији, убедљиво је славио, Ана Тијанић је најбоља сениорка турнира. Лазар ће наступити на Европском првенству, на Медитеранским играма, Светском првенству у Мексику и на Европском до 21 године – рекао је Ненад Срећковић, тренер клуба „Винер Чиви“.

ТК „Шабац“ је највише успеха имао међу кадетима, где ће у репрезентацији Србије наступити четири имена.

-Ђорђе Парошки и Никола Кљајић су поново убедљиви шампиони, нема нико ни теоретску шансу да их сустигне и сигурни су репрезентативци, Ленка Михаиловић је врло близу, као и Михаило Тадић који због прехладе није наступио и са њим би били екипни кадетски шампиони. Жарко Крајишник и Урош Белановић су сигурни у јуниорској репрезентацији, док су повреде омеле Матеју Ивановића да се пробије на Европско сениорско, али има реалне шансе да се нађе на Светском. Међу пионирима бих истакао Наталију Марковић – истиче Јован Дедић, тренер ТК „Шабац“.

У „Летњиковцу“ се истакао Виктор Пушкић који је титулом обезбедио место у репрезентацији до 21 године која ће наступити на Европском првенству, а има прилику да се избори и за планетарни шампионат. Уз њега злато су освојили: Јана Лукић, Иван Карајловић, Алекса Васић (најбољи јуниор турнира), Јана Тодоровић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa