Инфо

1. децембар 2022.1. дец 2022.
Јесен донела неизвесност
ФУДБАЛ: ФК МАЧВА

Јесен донела неизвесност

Слабији пласман у односу на претходну сезону. У просеку гол по мечу. Радуновић најбољи стрелац. Промоција младих играча. Циљ бољи резултати наредне сезоне
Мачва ће 2023. годину дочекати на 11. позицији Прве лиге Србије истовремено са реалним шансама да се бори за плеј оф и реалном опасношћу борбе за опстанак. Рачунајући и доигравање Шапчанима је преостало још 18 мечева до краја сезоне и више него довољно времена за преокрет сезоне. Преокрет је неопходан, јер су сви очекивали више, то нико не оспорава.

Реч статистике
Најбољи стрелац Мачве је Павле Радуновић са шест голова и тренутно је четврти стрелац лиге. Лука Пејовић је постигао четири поготка, док је Јевтић стрелац три. По гол су постигли: Поповић, Марјановић, Адамовић, Нешковић и Бранковић.
Највише мечева, свих 19, одиграли су: голман Самуровић, потом Марјановић и Јевтић. Поповић, Белић и Радуновић су пропустили по један дуел. Пејовић и Адамовић два.
Немања Стевановић и Милош Адамовић су најчешће опомињани играчи, имају по седам жутих картона, један мање су добили Бошко Враштановић и Игор Ристивојевић. Нико није добио директно искључење, док је Ристивојевић једини добио два жута, односно црвени, на једној утакмици.


У односу на претходну сезону, црвено-црни после 19 кола имају осам бодова мање. Имају три победе мање, један реми више и два пораза више. Мачва је после 19 кола сезоне 2021/22 заузимала шесту позицију, а бодовни салдо од 30 бодова би ове сезоне донео чак четврту позицију.

-Осим у неколико утакмица где смо потпуно подбацили на гостовању, већина утакмица је донела игру којом сам задовољан, али не и резултате који би нас задовољили. Очекивали смо више, но пред нама је пауза и прилика да се спремимо како би пролеће било убедљивије – истакао је тренер Куртушић после последњег меча у овој календарској години.

Екипа је постигла исти број голова до сада, 19, дакле један по мечу, али је примила шест више. Управо поменута претходна сезона је упозорење. Већ од новембра 2021. почео је велики пад Мачве и није заустављен на паузи. Морао је клуб у плеј аут и практично је тек три кола пре краја обезбедио опстанак. Ако је јесен била слабија, пролеће мора бити боље. База младих која је добила прилику је гарант светле будућности истиче стратег екипе из Шапца.



-Савковић, дебитант из омладинаца одиграо је 14, 15 утакмица, Бранковић који је Инђији дао гол одиграо је седам, осам мечева, Капетановић, Нешковић такође и стрелац, то су момци који су тренутно бонус играчи, али ослонац Мачве у будућности. Радимо на будућности, али и садашњости. Желимо да на пролеће имамо бар 30% бољи у бодовном смислу – додао је Куртушић.

Иако је пауза на снази до 25. фебруара, клуб наставља са радом, потом ће пауза уследити на крају календарске године, пред наставак припрема до 20. кола.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa