Инфо

15. децембар 2022.15. дец 2022.
Дакић и Брајовић у акцији против Обилића

Дакић и Брајовић у акцији против Обилића

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

Тренутак истине у судару дивова

Дерби полусезоне у Новом Саду. Меч за јесењу титулу. Само победа Металопластику Еликсир враћа на врх. Убедљиве победе пред велики меч. Супер куп показап да Шапчани могу. Два Топличанина у две недеље
Велики и ишчекивани дерби је пред нама, а он би могао бити и тренутак истине ко је у овом тренутку најбољи у Србији. Обе екипе ће се, извесно је, борити за титулу и на пролеће, али ће мирније током паузе спавати један од већ старих ривала. Војводина не једној страни има осам узастопних победа, а на другој страни је једина непоражена екипа досадашњег тока сезоне. Оба тима у меч улазе после убедљивих победа. Металопластика Еликсир је без проблема савладала Југовић, док је Топличанин, исти онај који је у утакмици живота узео бод „плавима“, одиграо против Војводине на нивоу тимова из најнижег ранга дозволивши себи срамотан пораз од 24 разлике!

М’пластика Еликсир – Југовић 35:23 (18:11)
Хала „Зорка“. Гледалаца: 600. Судије: Бердић и Шорак (оба Београд). Седмерци: МП 4(4); Југовић 3(3). Искључења: МП 8; Југовић 8 минута.
МП: Павковић (2 одбране), Додић 2, Јевтић 4, Срдановић 4, Мирковић 3, Миловановић 3(2), Аиди 5, Терзић, Иванић, Арсић (12 одбрана), Дамњановић 1, Симић 2, Брајовић 7(2), Петровић 1, Дакић 2.
ЈУГОВИЋ: Скупан, Ковачевић 5, Момчиловић, Драгољевић, Видојевић, Травар, Косановић (10 одбрана), Марковић 1, Регодић 7(3), Шипка, Нинков 6, Ђукић, Рудић 3, Петровић, Андрић, Бошковић 1.


-Одреаговали смо добро након великог шамара у Прокупљу. Пред нама је изузетно тежак, физички и психолошки изазован меч. Одбрана је коначно била на високом нивоу и треба то поновити у дербију. Свакако да је иза нас коректна полусезона. У Шапцу смо изгубили само бод, донели смо са гостовања велики број поена и тамо смо где нам је и место, у врху. Циљ је да календарску годину окончамо још једном победом – истиче тренер Владан Матић.



Војводина је од старта сезоне први фаворит за титулу, међутим није то више тако доминантно као претходних. Шапчани су им пролетос узели Куп, потом и Супер куп пред старт Лиге, док је Динамо показао да постоји решење за изванредан црвено-бели тим из Новог Сада. Управо поменути мечеви за трофеј су показатељ како Металопластика Еликсир може до великог славља, посебно када се зна да тренер Матић није био превише задовољан после те победе у Супер купу.



Бодови из Новог Сада не би донели само прво место, већ би били и прва победа после деценију и по у Новом Саду и први пораз Војводине на свом паркету у домаћој лиги после много година. Фаворит је свакако домаћин, али по досадашњем току шампионата, блажи фаворит него свих ранијих сезона. Победник је јесењи шампион, а поражени може и на треће место уколико Динамо у другом дербију победи Партизан.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa