Инфо

29. децембар 2022.29. дец 2022.
Позиционирање пред плеј оф: К. Шулц (ВК Шабац)

Позиционирање пред плеј оф: К. Шулц (ВК Шабац)

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Битка за пласман

Ватерполо клуб “Шабац” је обезбеђивањем квалитетније групе Супер лиге Србије, аутоматски осигурао и плеј оф, а од фебруара следи борба за позиције. Престоји још пет дуела, три на домаћем и два на гостујућем базену. Против Партизана пре свега, али и Звезде екипа је могла понети још неки бод у наредну фазу, но интересантно да је и претходне сеозне такође Шабац био пети после прве рунде са три бода. На крају је освојио треће место изборивши квалификације за Лигу шампиона.

Од фебруара стартује друга фаза, систем је као и претходне сезоне. Следи пет мечева. На Градском базену ће гостовати: Ц. Звезда, Партизан, Раднички, Шабац ће гостовати Новом Београду и Валису, а потом следи плеј оф.

Битку за опстанак и преостала два плеј оф места воде Војводина, Пролетер и Наис. Од ове три екипе ће једна у плеј оф, једна у бараж за опстанак против другопласираног клуба Прве А лиге, а једна ће директно у нижи ранг. Очекивана је неизвесна борба, посебно што саставом Војводина заслужује више, али играма је показала најмање. Новобеоградски Вукови су такође у тој групи, али су квалитетнији ривал и неће имати проблема у освајању седмог места. Плеј оф групу су испустили у последњем колу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa