Инфо

9. фебруар 2023.9. феб 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Комад „Будите на стендбају“ премијерно изведен у Шабачком позоришту

Пословно окружење као полигон за надмудривање

„Табла је постављена, фигуре су поређане, правила су изложена, али ви сте само пион у тој партији. Од вас се тражи да победите, али изгледа да је једини пут ка томе губљење последње трунке достојанства и човечности. Да ли сте спремни на то? Ви сте на потезу“, речи су Ариела Милошевића
У немилосрдном пословном окружењу, у борби за радно место, све методе се користе како би се дошло до што боље позиције. Квалификације нису пресудне, потребно је знати праве људе на правом месту. Појединци су спремни на све како би дошли до жељене позиције и не постоји граница преко које не би прешли. Или ипак није све тако црно? Прва премијера у овој години, представа „Будите на стендбају“ у режији Слађане Килибарде, премијерно изведена у уторак, у Шабачком позоришту, отвара ова питања. Комад, написан пре деценију, а актуелнији него икад, потписују Ариел Милошевић и Наталија Матуновић- Милошевић.

До радног места- по коју цену
-Текст је написан пре 11 година, а сада је актуелнији него тад. Говори о теми која је у жижи, а поготово сад кад нас „меље“ капитализам и светска криза- на који начин се може запослити и уопште добити посао и да ли наши квалитети, факултети које смо завршили, добар рад, преданост итд, утичу на то да добијемо посао или неки други фактори. Било је врло напорно, тензично, као и време у коме живимо, али мислим да ће се тај труд исплатити- истакла је Килибарда, којој је то прва сарадња са шабачким театром.

Шта смо све спремни да урадимо да бисмо добили посао, да ли сви на исти начин приступамо томе, да ли имамо исте амбиције, жеље, очекивања? Које су квалификације данас пресудне и да ли је гаранција успеха знање које поседујемо или познанство са правим људима на правим местима? Одговоре нуди уиграни шабачки ансамбл кроз различите профиле личности који се разоткривају у лепези комичних ситуација где се потврђује да ништа није онако како изгледа. Глумац Владимир Милојевић то најбоље показује кроз „двоструку игру“.

Амбициозно и у овој години
Директор Шабачког позоришта Владимир Василић наводи да су у прошлој години амбиције успешно реализоване, те да се са истим ентузијазмом улази и у ову.
-Планови јесу амбициозни, али сам сигуран да ћемо, као и претходним годинама, испунити очекивања публике. Ово је прва премијера у овој календарској години, а трећа у позоришној сезони. То је увек моменат када смо спремни да покажемо публици све што смо до тада радили. Наравно, свака нова представа је нама нова премијера, јер она тек тада заправо креће да живи. Одмах након тога почињемо са радом на новој представи, а убрзо ће и април, када нас очекује наше седмо „Позоришно пролеће“- истакао је Василић.


Црнохуморна представа наше стварности
-Представа на један црнохуморан начин говори о нашој збиљи, нечему што живимо последњих двадесетак и више година од када је тај капитализам упливао на наше просторе. Као што би Рамбо рекао: „Хтели сте демократију, добили сте капитализам“, а ту баш не може да се постави знак једнакости. Било је забавно, тражили смо у тексту нешто што нам је блиско, препознатљиво и из тога црпели инспирацију- истакао је Милојевић.

Гостујући глумац Драган Петровић у представи игра „београдског бандита, размаженог клинца кога занима само новац“. Захвалио је Шабачком позоришту на позиву и похвалио сарадњу са ансамблом.
-Сарадња је била феноменална, пре свега због искусне глумачке екипе, којој бих се заиста и захвалио, јер сам много могао да научим од њих. Заиста су дивни и учинили су да рад на представи буде добар и темељан- подвукао је он.

„Табла је постављена, фигуре су поређане, правила су изложена, али ви сте само пион у тој партији. Од вас се тражи да победите, али изгледа да је једини пут ка томе губљење последње трунке достојанства и човечности. Да ли сте спремни на то? Ви сте на потезу“, речи су Ариела Милошевића.

У комаду играју: Соња Милојевић, Александра Ристић, Кристина Пајкић, Владимир Милојевић, Страхиња Баровић и Драган Петровић. Репризе су заказане за 10. и 23. фебруар.
Д.Димитријевић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa