Инфо

9. март 2023.9. мар 2023.
Успешна сезона у РЛ: К. Шулц шутира

Успешна сезона у РЛ: К. Шулц шутира

ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА ЛИГА

Корак напред у региону

Средина табеле остварење планова. Бољи учинак и пласман у односу на претходну сезону. Седам година у регионалном такмичењу, пет у елити. Мечеви путоказ за однос са врхунским екипама. Шулц најбољи стрелац, одбрана јачи део тима
Недавно окончана сезона Регионалне ватерполо лиге била је седма узастопна у којој Ватерполо клуб „Шабац“ партиципира и пета у низу где наступа у елитном рангу региона познатог по ватерполу и квалитетом једној од најбољих лига у Европи. У 11 мечева ове сезоне Шапчани су остварили четири победе, један реми и шест пораза. Да је позиција реална сведочи и чињеница да су поражени од екипа које су на крају биле испред на табели, док су савладали противнике позициониране испод. Свакако је сезона испунила очекивања, амбиције су остварене и треће од четири такмичења где се надмећу сениори је архивирано.

Шулц први стрелац
Кристијан Шулц је најбољи стрелац ВК Шабац у овосезонском издању Регионалне лиге, уз учинак од 18 голова. Стојановић је постигао 16, Тохољ и Бараћ по 14, Тубић и Шаикутидинов по десет. Станић седам, Репановић и Круг шест, Кораћ пет, Коптесв четири, Мараш један. Одбрана је била јачи део тима, јер у том сегменту Шабац је пети, одмах испод учесника Ф4.


-Задовољни смо учинком. Једини жал остаје што нисмо можда освојили још неки бод на турниру чији смо били домаћини, но примарни циљ је био мирна сезона, како би избегли прошлосезонску ситуацију где смо останак у Премијер лиги тражили кроз бараж, у чему смо успели. Савладали смо јаке тимове, велики број играча је добио прилику, нисмо били увек комплетни и све у свему смо задовољни оним што смо пружили – истичу у клубу.

Шабац је дебитовао у Регионалној лиги, ондашњој А2, у сезони 2016/17. Иако нису били фаворити последње коло су дочекали као лидери, уз низ од седам победа. Ипак, некадашњи шампион Европе, сплитски ПОШК је у последњем колу победио у срцу Далмације, преузео лидерску позицију, док је Шабац завршио као трећи. Већ у наредној је овдашњи тим заузео друго место, а потом кроз бараж против Будве изборио улазак у елиту, данас Премијер, онда А1 лигу.

М. Репановић


Најуспешнија сезона у највишем рангу била је дебитантска. Шапчани су били први испод црте финалног турнира, односно пети, најбољи од свих тимова из Србије. Била је то сезона дупле круне на домаћем фронту. Наредна је због пандемије прекинута, а потом настављена поделом и Шабац је на крају био осми. У шампионату 2020/21. лига је уграна кроз турнире, када је установљен тренутни принцип.

Шапчани су освојили седму позицију на крају, да би у претходној, слабим наступом на последњем турниру стрепели за опстанак. Ипак, дупла победа у баражу против Валиса показала је да Шабац припада елити. Ова сезона је то само потврдила.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa