Инфо

9. март 2023.9. мар 2023.
Б. Мирковић у дуелу против Обилића

Б. Мирковић у дуелу против Обилића

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

На испиту психолошка снага

Доминација Партизана у хали Зорка. Надмоћ посебно у другом полувремену. Викенд слободан, потом следи Обилић. Важан дуел за опоравак. Плеј оф није угрожен, али је важна и битка за позиције
Металопластика Еликсир претрпела је први пораз на домаћем терену у овом првенству. Партизан је одиграо изванредно, доминантно и заслужено освојио два бода. Покушане су измене система одбране, међутим: Петрић, Шотић и Којадиновић су били нерешиви, као и голман Трнавац. До сада је Металопластика Еликсир поражена у два пута у Лиги, једном у Купу, но у два меча нијансе су одлучивале, док је у суботу ривал био много бољи. Дебитовао је након повратка Бранко Канкараш, но није могао много да помогне.

-Добили смо час рукомета од Партизана. Тражили смо своју игру, нисмо успели да је пронађемо до краја и бодови иду оној екипи која их је апсолутно заслужила. Наш задатак је да после тешког пораза, тешког јер је на домаћем терену, покажемо психичку снагу и квалитет и издигнемо се вративши се победама – рекао је крилни играч Марко Срдановић.

МП Еликсир – Партизан 22:30 (12:14)
Хала Зорка. Гледалаца: 1.500. Судије: Секулић и Јовандић (Панчево). Седмерци: Металопластика 7 (7), Партизан 4 (2). Искључења: Металопластика 8, Партизан 6 минута.
МП ЕЛИСКИР: Павковић, Додић 2, Јевтић, Канкараш 4 (4), Срдановић 1, Мирковић, Миловановић, Иванић, Арсић (10 одбрана, 2 седмерца), Дамјановић, Симић, Брајовић 8 (2), Јовановић 6 (1), Паповић, Петровић, Дакић 1.
ПАРТИЗАН: Михајлов, Јовић 1, Шотић 5, Лазовић 1, Радивојевић, Варга, Миловановић 1, Чекић, Трнавац 1 (14 одбрана), Којадиновић 5 (1), Зечевић 1, Мићић 3 (1), Праштало, Поповић 3, Лазић, Петрић 9.


Гостовање солидном, али ипак просечном Обилићу у Београду. „Витезови“ су победом у Зрењанину, а потом и над Кикиндом у последњем одиграном колу, осигурали средину табеле, те мирно настављају сезону без тензије и страха. Шапчани су неоспорно квалитетнији, што морају доказати на терену.
Партизан је освајањем два бода сустигао Металопластикуна табели по броју бодова, али је пораз Црвене Звезде у Аранђеловцу оставио овдашњем тиму вишак од седам бодова у односу на први клуб испод плеј оф зоне. До краја регуларног дела Супер лиге преостало је још осам кола. Екипи Владана Матића пет победа гарантује плеј оф без обзира на резултате Звезде, односно четири уколико један од ривала које савлада плави тим буде и вечити рукометни ривал. До краја Металопластику Еликсир очекују још дуели против: Обилића, Радничког, Динама и Дубочице на гостовању, односно: Црвене звезде, Топличанина, Југовића и Војводине у Шапцу.

Новосађани су свакако апсолутни фавирити и извесно је да ће бити први, те је важно избећи позицију четири, односно Војводину у полуфиналу плеј офа. Металопластика Елискир гостује у Панчеву, а дочекује Војводину. Партизан чека и Војводину и Динамо, док Панчевци угошћавају Шабац и путују у Београд.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa