Инфо

1. јун 2023.1. јун 2023.
Продужен рок за пријаве  за субвенције до 12. јуна

Продужен рок за пријаве за субвенције до 12. јуна

Обавештавамо пољопривредне произвођаче да су крајњи рокови за подношење захтева за субвенције по актуелним јавним позивима продужени до 12. јуна 2023. године. То се односи на давања по хектару, затим за квалитетна приплодна грла, тов, краве за узгој телади за тов и по кошници пчела.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде је донело одлуку о продужењу рокова како би изашли у сусрет пољопривредним произвођачима и омогућили им додатно време за прикупљање неопходне документације.

Циљ Министарства је да се што већи број пољопривредних произвођача пријави на актуелне јавне позиве и добије жељене субвенције. Из Министарства поручују да продужетак рокова неће утицати на динамику исплате, која ће се одвијати несметано без одлагања.

Изменом Уредбе о расподели подстицаја у пољопривреди и руралном развоју, између осталог дефинисани су увећани подстицаји за премију за млеко за први квартал 2023. године у износу од 15 динара по литру млека за први квартал 2023. године, а за други и трећи квартал 2023. године у износу од 19 динара по литри млека.

Подстицаји за квалитетне приплодне млечне краве повећани су на 40.000 динара по грлу. Такође, Уредбом је предвиђена и нова врста субвенције за женску телад од квалитетних приплодних крава првотелки у износу од 25.000 динара по кварталу, за коју очекујемо објављивање Јавног позива којим ће се дефинисати услови, начин и рокови остваривања права на ову врсту подстицаја.
дипл.инж. Марина Гачић-ПССС Шабац

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa