Инфо

8. јун 2023.8. јун 2023.
Уигравање новајлија: В. Матић

Уигравање новајлија: В. Матић

РУКОМЕТ: РК МЕТАЛОПЛАСТИКА ЕЛИСКИР

Квинтет за нову сезону

Шапчани ангажовали пет играча за наредну сезону. Извесни одласци четири, уз још један знак питања. Стижу два интернационалнц. Акценат на младим играчима
Припреме за нову сезону Металопластика Еликсир стартује 24. јула, а играчи који немају обавезе у репрезентацији тренирају у Шапцу до 15. јуна када следи одмор од колективних обавеза. Већ је јасно да ће крајем јула тренинг опрему са грбом шабачког клуба обући пет нових играча. Урош Симић, који је дошао из Црвене Звезде, његов имењак Павловић, појачање из панчевачког Динама, потом средњи бек Домагој Алиловић, доскорашњи капитен Извиђача из Љубушког, Игор Миловановић, млади играч који у Шабац стиже из Париза, као и репрезентативац Грузије Мириам Гавашелишвили, такође као појачање на позицији средњег бека.

Узданица одбране: Д. Арсић


Урош Симић (2002. годиште) је био важан играч Звезде на позицији левог крила, а у Металопластици појачава конкуренцију након одласка Марка Срдановића у скопски Вардар. На позицији пивотмена клуб је остао без Марка Јевтића који каријеру наставља у Шпанији и искусног Бранка Канкараша који је одлучио да заврши играчку каријеру. На црти шабачког клуба наредне сезоне ће бити Урош Павловић (рођен 1998), некадашњи играч Партизана и Динама. Претходне сезоне је постигао у црно-жутом дресу 120 голова. Уз њега кандидат за позицију пивотмена је и Игор Миловановић, појачање из Париза, кадетски и јуниорски репрезентаивац Србије. Руководство клуба одлучило је да не продужи уговор са Божидаром Симићем, а бековску линију су за сада појачала два играча. Капитен Извиђача из Љубушког Домагој Алиловић (2000. годиште), средњи бек, носиће дрес Шапчана наредне сезоне. Од херцеговачког клуба се опростио још једном шампионском титулом, а у истом дресу наступао је и на европској сцени. Уз њега у клубу ће бити и Мириам Гавашелишвили, бек, који је део националног тима бивше совјетксе републике, дебитант на наредном Евроском првенству у Немачкој 2024. године.

Остатак тима ће и наредне сезоне бити на располагању тренеру Владану Матићу, а једини знак питања стоји поред имена Војислава Брајовића за кога се интересује неколико тимова и могуће је да ће променити средину. Из клуба најављују да ће још нека појачања бити могућа уколико се укаже потреба услед непланираних околности као што су повреде или изненадни одласци у случају адекватне понуде.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa