Инфо

8. јун 2023.8. јун 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Наопако фест први пут у Шапцу

Покренимо знање

Квизови знања. Берза плоча и стрипова. Хуманитарна продаја слика. Изложба фотофрафија. Концерт групе Ван Гог. (П)окренимо на знање и Наопако Фест у Шапцу
Наопако Фест окупио је бројне квизомане протекле суботе на Старом граду. Шабачка тврђава била је испуњењена такмичарима који су се надметали за титулу најбоље и вредне награде под слоганом (П)окрени на знање.

Око 25 екипа учествовало је у паб квизу на отвореном, а заљубљеници у девету уметност и добар звук имали су прилику да на берзи грамофонских плоча и стрипова пронађу колекционарске примерке.
Организатори истичу да је идеја Наопако Феста била да повежу знање, уметности и културу, али у другачијем амбијенту од стандардног.

Фото: Глас Подриња


-Наопако је круна нашег досадашњег рада у паб квизовима које организујемо од 2018. године. Желели смо да проширимо концепт, што верујем да смо и успели. У надметању су учествовале екипе из Бања Луке, Вршца и Београда – рекао је Ђорђе Иванковић, један од организатора Наопако феста.

Циљ Наопако Феста је награђивање и вредновање знања, ширење културе и пружање простора младим креативним људима из различитих средина, што потврђује и учешће екипа из других градова.

Фото: Глас Подриња


Туристичка организација града Шапца и Град Шабац, приватне компаније подржали су Нaопако Фест. Надају се да ће постати традиција, јер знање нема цену.

-Желимо да Наопако траје и постане једна од сталних манифестација у Шапцу. Драго ми је што су млади, креативни људи били део организације догађаја који промовише и вреднује знање – истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Фото: Глас Подриња


Манифестацију затворио је концерт групе Ван Гог.
М. Ж.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa