Инфо

6. јул 2023.6. јул 2023.
Јуниорке без притиска (фото: РСС сајт)

Јуниорке без притиска (фото: РСС сајт)

РУКОМЕТ: ЕВРОПСКО ЈУНИОРСКО ПРВЕНСТВО

Без притиска

Пет припремниг дуела. Без притиска резултата у Питиестију за Србију. Три рукометашице Медицинара у саставу. Васић и Мандић се наметнуле као једне од ослонаца екипе Драгана Маркова
Јуниорке Србије стартују данас (6. јул) на Европском првенству чији је домаћин Румунија. У саставу селектора Маркова налазе се три рукометашице шабачког Медицинара: Александра Васић, Тамара Мандић и Емилија Петрић, све три играчице су део бековске линије.

У припремама за Европско првнество управо су се Васић и Мандић наметнуле као једне од носилаца екипе и првих адута репрезентације у нападу. Контолни дуели су одиграни против Хрватске два пута, једном је било без победника, други пут су славиле ривалке, а генерална проба се догодила у Румунији, на Карпати купу. Србија је у сва три меча имала предност на полувремену, но остварила је победу у једном, над Северном Македонијом 30:29, док су поражене од Швајцарске у финишу 34:32, односно Румуније 33:21. Васић и Мандић су биле најефикасније у победи, а друга и трећа по ефикасности у поразу од Швајцарске. Међу стрелце уписивала се и Емилија Петрић.



Србија је повратник у А дивизију и не спада међу фаворите. Првенство отвара дуелом против Норвешке, потом у петак селеди меч против Мађарске, а у недељу 9. јула ривал је Француска. Два најбоља тима из групе пролазе у наредну фазу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa