Инфо

6. јул 2023.6. јул 2023.
Припреме у Шапцу (фото: З. Д.)

Припреме у Шапцу (фото: З. Д.)

ФУДБАЛ: ПРИПРЕМЕ ФК МАЧВА

Загревање за Словенију

Почетна фаза припрема базирана на физичкој спреми. Одласци у Супер лигу показатељ доброг рада. Спремне замене. Уигравање и нова појачања уколико се укаже потреба
Припреме Мачве су још на почетку, екипа тренира у Шапцу. Уз првотимце под уговором са екипом ради и неколико игрча који су на проби. Први део припрема је базиран на физичкој спреми, но рад са лоптом је свакако укључен, јер је пауза краћа него између две полусезоне.

Из Шапца у Супер лигу
У наредној сезони неће бити у дресу Мачве голмана Филипа Самуровића. Стандарни чувар мреже већ је задужио дрес Чукаричког, учесника квалификација за Лигу Европе. Александар Поповић, стандардни десни бек нови је играч крагујевачког Радничког.


- Неминовна су појачања, три играча су до сада напустила тим. Самуровић, Поповић и Белић ће наступати у другим екипама, спремно смо дочекали то и добро је да Мачва има играче који привлаче суперлигаше, то је показатељ да се у Мачви добро ради – рекао је тренер Иван Куртушић наглашавајући да су алтернативе ту.

Капитен и најискуснији: И. Ристивојевић


-Били смо свесни да ће ови момци имати прилику да оду у виши ранг, клуб није желео да их зауставља на том путу и практично пола године смо трагали за појачањима. Ти момци су са нама и ускоро ће потписати уговоре. Вратили су се у пуном интензитету Мићановић и Мијаиловић што је такође појачање за екипу. Постепено појачавамо рад, припремамо први пријатељски меч, а главни део је у Словенији – додаје шеф стручног штаба Мачве наглашавајући да ће се током припрема видети постоји ли потреба за ангажовањем још неких играча.

Мачва током викенда игра први припремни меч, а у недељу 9. јула првотимци путују у Словенију на најважнији део припрема где ће одиграти више интернационалних припремних мечева.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa