Инфо

6. јул 2023.6. јул 2023.
Превише непознатих у једначини
ФУДБАЛ: ЛИГЕ У СРБИЈИ

Превише непознатих у једначини

За сада познато је 15 учесника Прве лиге за наредну сезону, име шеснаесте екипе није и биће тек крајем јула. Случај Колубара нема решење ни на видику. Коначну одлуку ће донети међународна инстанца крајем јула. Уколико буде против лазаревачког тима, црно-зелени ће у нижи ранг.

Ипак, посебно занимљиво ће бити ако бодови остану на конту. Најпре је помињана солуција проширења лиге на 18 клубова, укидање плеј офа и плеј аута за наредну сезону, чак се и лицитирало са именом 18. клуба. Друга опција је гласила непаран број екипа, 17, што би значило упражњено место у Првој лиги.
На концу постоји и трећа алтернатива, незванично спомињана, то је да Колубара са враћањем бодова остане у Супер лиги, те да, како табела каже, у нижи ранг дође Радник из Сурдулице, тим који је играо бараж и у њему изборио опстанак! Све у свему, први корак ће предузети Суд за спортску арбитражу, а зависно од њихове одлуке, на потезу је ФСС. Старт Супер лиге је одложен, жреб прова за прва два ранга такође .

Познато је да постоји упражњено место у Колубарско-мачванској зони након одустајања Качера из Белановице. Уколико буде, на тендеру, попуњено из Мачванске окружне лиге, отвара се место у петом рангу и додатна тендер прилика за екипе из три групе међуопштинских лига да га заузму.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa