Инфо

6. јул 2023.6. јул 2023.
Владимирци зову на недељу Петровданских дана
Општина Владимирци пред недељу свечарија

Владимирци зову на недељу Петровданских дана

Од 11. до 16. јула, дана бренда Гудијаде пребогати програм је најбоља позивница и за житеље околних средина . Све почиње уз паљење лила које је свечарија најмлађих после вечерње службе и духовне вечери у Етно парку где ће Александар Дунић пренети дуодраму “ Патријарх Павле“ у свом стилу, а црквени хор Свети Симеон Богопримац из Сремских Карловца ће урамити вече пред празник паљењем лила.

Већ сутрадан на сам Петровдан од девет сати је литургија у храму Светих апостола Петра и Павла, потом литија кроз варошицу и резање славског колача уз ручак у порти Храма, а од 21. сат следи музички програм Фама бенда на базенима у Владимирцима. Наредни дан од 17. сати намењен је најмлађима за маскенбал и аниматоре, а и финале турнира у малом фудбалу од 20. сати . 14. јул је свечарија фудбала од 18. сати где ће снаге одмерити домаћи ветерани и ведете ветерана првака света београдске Црвене звезде, а од 21 . сата је концерт Амадеус бенда.



Следећег дана је изложба народне радиности од 17. сати, а следе културно уметнички програм од учесника из ПУ “Сунцокрети“ , основних школа“ Жика Поповић“ и „Јован Цвијић“ те Посавотамнавске средње школе са домом ученика и КУД“ Ћирило и Методије“ из Бусија и КУД“Извор“ Стари Бановци те фолклорне секције библиотеке “Диша Атић“.

Круна свега је у недељу 16. јула од девет сати где ће се уз гастрономску променаду моћи уживати и у изложби народне радиности. Добро дошли у Владимирце.
С.К.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa