Инфо

6. јул 2023.6. јул 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Признања за најуспешније

За ђаке ОШ „Николај Велимировић“ 40 републичких награда

Основна школа „Николај Велимировић“ прошле среде организовала је свечану доделу награда најуспешнијим ученицима. Ове школске године 40 ђака освојило је награде на републичким такмичењима, највише из физике и математике и две екипне, из рукомета и на математичком турниру.

Припрема за пријемни
Ђак генерације, ученица осмог разреда Ана Срдановић, освојила је четири републичке награде.
-Ове године сам имала три награде на републичким такмичењима из математике и физике, док сам у шестом имала једну из физике и седмом по једну из физике и математике. Значе ми награде као искуство за даљи живот и генерално, знање које сам током овог процеса стекла. То је и разлог зашто сам се такмичила. Планирам да упишем рачунарски смер у Шабачкој гимназији- рекла је Ана.

Ученица седмог разреда Маша Крстић има пет републичких награда.
-Ове године сам освојила четири републичке награде из математике, физике, на Књижевној олимпијади и Математичком туриниру „Архимедес“. То су предмети које јако волим у којима уживам када их вежбам и радим, а такмичења су и добра припрема за пријемни испит следеће године. Осим што се у школи лепо дружимо и стичемо знања, дивно је када нас похвале и добијемо признања за наш рад. Просто смо испуњени оним што радимо, јер знамо да смо успели у ономе што волимо. Желим да се захвалим свим наставницима који су са нама радили, посебно разредном старешини, наставнику математике Владимиру Михаиловићу, наставници српског Маријани Карић, наставнику физике Александру Пузовићу и наставнику хемије Душку Митровићу- истакла је Маша.

Ученик четвртог разреда Максим Шиканић такмичио се на свим нивоима, од основног до републичког и на „Мислиши“ и има две републичке награде.

-Волим математику. Такмичења су захтевна, најтеже ми је било на општинском. На државном сам освојио трећу награду, са 90 бодова из математике. Пуно ми значи што школа препознаје наш труд- нагласио је Максим.

Знање се цени
Професорка математике Мирјана Обрадовић и одељењски старешина осмог разреда поносна је на све ђаке. Из математике су само у овој школској години освојили 201 награду на свим нивоима такмичења, почев од школског до државног такмичења у свим разредима.

-Могу да се похвалим да је ова генерација изузетна у сваком погледу, од понашања до знања. Показали су изузетне резултате на завршном испиту, истакли смо се као најбољи у граду, а то само показује да је овде континуиран рад и да се трудимо сви заједно, ђаци, родитељи, наставници и учитељи. Занимљиво је да за наш резултат на завршном испиту нису заслужна само деца која се такмиче, што и јесте традиција наше школе. Морам да истакнем да од четири ђака који су најбоље урадили завршни испит троје уопште нису такмичари. У овој школи свако дете нађе место за себе- сматра Обрадовићева.

Директор школе Ненад Јовић уручио је признања најуспешнијим ученицима. Награде су освојили из математике, физике, историје, на „Мислиши“, из рукомета, пливања, информатике и рачунарства, Дабар- програмирања, Књижевне олимпијаде- српски језик и технике и технологије.

-Имамо 40 ученика који су награђени неком наградом на републичким такмичењима из појединачних предмета и две екипне за математику и рукомет. Највише успеха имамо у физици и математици. Резултати показују да смо једна од најуспешнијих школа у држави, што нас чини поносним на све наше вредне и посвећене ученике и наставнике- подвукао је Јовић.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa