Инфо

13. јул 2023.13. јул 2023.
Л. Урошевић шутира (фото: К. Вуловић /Ф. Рогановић – ВПСЦГ)

Л. Урошевић шутира (фото: К. Вуловић /Ф. Рогановић – ВПСЦГ)

ВАТЕРПОЛО: ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ДО 15 ГОДИНА

Србија у завршници

Репрезентација је у четвртфиналу. Директан пласман изборен у јакој групи. Србија игра један од дербија четвртфинала. Осам шабачких ватерполиста наступа. Хрватска и Црна Гора показали највише у првој фази
Репрезентација Србије до 15 година, предвођена тренером ВК Шабац Немањом Личанином пласирала се у четвртфинале Европског првенства за овај узраст у Подгорици. Наша репрезентација је у групи Б освојила треће место, остваривши победу и два пораза. Србија игра четвртфинални дуел у петак, 14. јула, против репрезентације Италије од 17:30. Полуфинала и мечеви за пласман су у суботу, док су мечеви за коначан распоред на табели од првог до осмог места у недељу, 16. јула.

Србија је такмичење почела поразом од Хрватске 8:3. Изабраници Личанина су боље ушли у меч, имали и предност, ипак нису своје прилике искористили у финишу полувремена што је ривалу дало прилику да преузме вођство које је у наставку увећао. Турска није могал у било чему да парира Србији у другом колу. Резултат 20:0 довољно говори о односу снага.

Н. Личанин (фото: К. В. /Ф. Р. – ВПСЦГ)


Како је Хрватска савладала и Грке 15:12 у другом колу, било је јасно да у међусобном дуелу Србија и Грчка одлучују о другом и трећем месту у групи, те да су извесно учесници четвртфинала. Србија беше доминанта, имала је чак плус шест на почетку треће четвртине, а онда се догодио велики пад, преокрет Грка и њихов тријумф.

Учинак шабачких ватерполиста у првој фази: Гошић, Урошевић 5, Лукић 2, Павловић 3, Мићић 1, Војиновић, Васић 3, Михаиловић.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa