Инфо

13. јул 2023.13. јул 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ЕКОНСТРУКЦИЈА ТЕРЕНА У ВАРНИ

За ђаке и рекреативце

Реконструкцијом овог терена ученици наше школе, њих 180, имаће квалитетнију наставу физичког васпитања, као и сам боравак у школи. Поред ученика, овај терен ће користити и остали мештани села. Поред три милиона динара, колико је град издвојио за овај терен, у претходном периоду уложена су велика средства у нашу школу
Терен у дворишту издвојене јединице ОШ “Лаза К. Лазаревић” у Варни шести је урађен у школама у последње две и по године. биће намењен не само ученицима школе, него и другим мештанима, пре свега младима из овог села.

Поред терена, урађен је и плато испред школе и пут који спаја школу са главним путем


-Радови су веома брзо завршени захваљујући фирми “Југокоп” која је имала најповољнију понуду. Реконструкцијом овог терена ученици наше школе, њих 180, имаће квалитетнију наставу физичког васпитања, као и сам боравак у школи. Поред ученика, овај терен ће користити и остали мештани села. Поред три милиона динара, колико је град издвојио за овај терен, у претходном периоду уложена су велика средства у нашу школу, како у матичну, тако и у све издвојене јединице. Конкретно у овој школи у последње две године измењени су комплетни подови, опремљени смо новим наставним средствима, клупама, таблама. Планира се и даље да се ради на побољшању квалитета наставе у школи и амбијента у школском дворишту. Захваљујем се у име школе представнику Месне заједнице Милану Лончару, грађевинском инжењеру који је помогао око припреме пројекта терена, као и стручног надзора, рекао је директор ОШ “Лаза К. Лазаревић” Милан Благојевић.

Милан Благојевић, директор ОШ “Лаза К. Лазаревић”, Фото: "Глас Подриња"


Поред терена, урађен је и плато испред школе и пут који спаја школу са главним путем, а којим ће деца безбедније стизати до својих учионица.

Александар Гајић, председник Савета МЗ Варна, Фото: "Глас Подриња"


-Од преосталих средстава Месне заједнице, у договору са Градском управом, урађен је пут који је повезао пут до школе са главним путем. Планира се и да се уради дечје игралиште за децу мањег узраста. Значајно је и што су постављени лежећи полицајци и успоривачи брзине, због велике циркулације саобраћаја поред школе. Доста деце у школском дворишту проводи време и ван школских активности, до увече и то захваљујући светлу које је постављено. Све је урађено у договору са Градском управом, а у плану су и неке нове активности, навео је Александар Гајић, члан Савета Месне заједнице Варна и захвалио Градској управи града Шапца.

Градоначелник Шапца, директор ОШ “Лаза К. Лазаревић и председник СМЗ Варна, Фото: "Глас Подриња"


Завршене радове обишао је градоначелник Шапца Александар Пајић. Том приликом је изразио наду да ће улагање у школу бити један од разлога који ће задржати људе да живе у селу.

-Створили смо добре услове и радимо на сеоским подручјима. Терене смо урадили и на Мишару, у Петловачи, Штитару, Поцерском Причиновићу, у ОШ “Ната Јеличић” у граду. Овде се не ради само о школској деци, него је то интерес читавог села. Терен је осветљен и можи ће да се остане до касно, да се бави спортом. То је нешто што знатно подиже ниво квалитета живота. Заједно са директором и менаџментом школе много смо уложили у ову школу, али тако радимо са свим образовним установама. Жеља нам је да образовање буде на знатно вишем нивоу, рекао је градоначелник Пајић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa