Инфо

7. септембар 2023.7. сеп 2023.
Д. Арсић

Д. Арсић

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА

Од старта снажно

Пролетер велико име, али аутсајдер у Шапцу. Проблеми са повредама Шапчана. Три везане победе на припремама. Циљеви највиши без притиска
Припремни период шабачка Металопластика Еликсир је окончала са три победе и тако створила низ који би могао бити замах за старт Супер лиге. Меч против Радничког у коме је ривал надигран 32:30 имао је статус генералне пробе, но у дуел је домаћин ушао без неколицине играча, те се сви надају да неће тренер Матић бити принуђен у првенству да наступи у тако смањеној ротацији. Чак четири играча из бековске линије су била одсутна: Брајовић, Јовановић, Алиловић и Мирковић, као и искусни пивотмен Павловић. Играчи који су наступили контролисали су игру и резултат, те је Раднички тек у финишу успео да ублажи пораз.

Пре Радничког Металопластика је забележила две победе у низу, против Пелистера и Бешикташа, те са три везана тријумфа дочекује старт и суботње гостовање Пролетера у хали „Зорка“ од 18:30. Зрењанинци су иузменили тим у односу на претходну сезону где су у самом финишу изборили опстанак, довели новог спортског директора и свакако су аутсајдери у Шапцу. Нису често играли у последњих деценију и по стари ривали, но последња победа Зрењанинаца остварена је 2006, а реми 2008, све касније мечеве Металопластика је решила у своју корист.

В. Брајовић у продору


-Респектујемо Пролетер, велико име и квалитетан тим, али јасно је да нас само победа у првом колу интересује и само нас два бода задовољавају. Квалитет је на нашој страни, надам се да ћемо имати читав тим на располагању и уколико од старта наметнемо своју игру верујем да неће бити проблема да се освоје прва два бода – истиче капитен Дарко Арсић.

Чувар мреже Металопластике очекује изјдначенуз и занимљиву сезону, где ће бити много неизвесних дуела.

-Екипе су мењале саставе, неколико тимова је направило заиста квалитетне екипе, мислим да је и квалитет лиге виши у односу на претходну сезону. Мислим да ће љубитељи рукомета имати у чему да уживају. Очекујем много мечева које решава једна лопта, један напад и то је увек добро. Наши циљеви су увек највиши, победа ће увек бити у фокусу и видећемо где ће нас то одвести – додао је Арсић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa