Инфо

7. септембар 2023.7. сеп 2023.
Шампиони Европе 1985

Шампиони Европе 1985

РУКОМЕТ: ЛИСТА СВИХ ВРЕМЕНА

Шеснаести свих времена

Пласман у полуфинале било којег међународног такмичења критеријум. Шапчани без конкуренције међу тимовима Србије, други из бивше Југославије. Дукла најбоље пласиран стари ривал
HANDBALL-PLANET.COM међународни рукометни сајт обајвио је листу најсупешнијих рукометних клубова Европе у последњих седамдесет година, односно од када постоје европска такмичења и шабачка Металопластика је још увек најсупешнија од тимова из Србије, док Загреб има примат међу екипама из региона. Мерило су били резултати на међународној сцени где су ка високом месту палаве винули резултати славних осамдесетих година, а део бодовног учинка је и финале Челенџ купа 2014.

Стари ривали
Од старих ривала Металопластике управо из година када је грађен успех Дукла је најбоља на позицији шест, Загреб је десети, Стеауа на позицији 12, ЦСКА Москва 17, Партизан Бијеловар је на позицији 25, Хонвед је 29, Атлетико Мадрид је на 33. месту, Емпр Рошток 36, а Вибжеже је 48. свих времена. Пивоварна Лашко је 21. и најбољи је тим из Словеније на листи, Вардар је заслужио 23. позицију.


Металопластика заузима 16. позицију са 35 бодова. Што се тиче Србије први наредни тим је Пролетер Зрењанин на 48. месту. Укупно девет клубова из Србије је нашло своје место међу 202 клуба која су заслужила најмање један бод по систему бодовања који је додељивао поене за освајање, наступ у финалу и полуфиналу сваког од некада постојећих и данас постојећих такмичења под окриљем ИХФ/ЕХФ. Железничар из Ниша, тим који практично не постоји више, тренутно је на деоби 94. места (3,75 бодова), Партизан је 110. позиција (3,12). Актуелни шампион Србије и освајач ЕХФ купа Војводина, као и Црвенка и Југовић имају по 2,5 бодова и деле 112. позицију. Црвена Звезда је 158. (1,25), Синтелон, тим који већ дуго не постоји, заузима 189. позицију (0,62)

Најбољи у Европи 1986


Загреб је на позицији десет са 46,25 бодова. Без премца на врху је Барселона 187,5 поена, други је
Гумерсбах 103, Кил има 100 на трећем месту, Магдебург је четврти. На списку су и тимови који више не постоје. Међу њима је најбоље пласиран Сиудад Реал (Шпанија) на петом месту. У првих десет су још велика Дукла (Чешка), Везспрем, Гопинген и Фленсбург.

Најуспешнија држава је Немачка, потом следе Шпанија, Румунија, Француска, Мађарска, Хрватска, Русија, Данска. Србија је девета од 31 државе које имају своје представнике међу 202 најбоља тима.
Д. Б. 

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa