Инфо

19. октобар 2023.19. окт 2023.
И. Ристивојевић у скоку

И. Ристивојевић у скоку

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Против брига и околности

Пораз од Дубочице прекинуо добру серију. Бриге због повреда нападача. Нове утакмице и борба против околности и ривала. Циљ остати у врху. Куртушић незадовољан судијским критеријуом. Нови Сад први наредни ривал. Мачва десеткована изостанцима
Свакој доброј и лошој серији дође крај, то је правило, тако је морао доћи крај и серији без пораза Мачве. Императив је оличен у Дубочици која је снажном одбраном сачувала свој гол, а онда сачекала контранапад да угрози ривала фокусирног на офанзиву и однесе бодове. Пораз је лош, али још већа брига су повреде које не напуштају шабачки тим.

Посебно је десеткована офанзива. Лука Пејовић је у процесу опоравка, а ударна снага офанзиве Павле Радуновић је теже повређен и за њега је полусезона вероватно окончана, што ставља обавезу пред играче и стручни штаб да надокнаде изостанке.

Мачва – Дубочица 0:1 (0:0)
Стадион Мачве. Гледалаца: 900. Гл. судија: Марко Гњатовић (Н. Сад); помоћници: Тошић (Власотинце) и Арнаутовић (Београд). Стрелац: Савић у 71. минуту. Жути картони: Савковић, Сладојевић и Мијаиловић (Мачва); М. Стевановић, Љубеновић, Недељковић, И. Стојановић, Савић, Ђокић и Белић (Дубочица). Црвени картон: В. Мијаиловић у 87. минуту (Мачва).
МАЧВА: Гочманац, Јовановић, Ристивојевић, Сладојевић, Савковић, Враштановић, Мијаиловић, Новаковић, Пеаце (Јевтић), Петровић (Абдуллахи), Угиагбе (Ристић). ДУБОЧИЦА: Кнежевић, Стојановић (Милић), Љубеновић, Стевановић, Ђокић (Толић), Рачић, Здравковић, Стојев (Васић), Јованчић, Илић, Недељковић (Белић).


-Као и победе, ремији и порази, тако су и повреде саставни део спорта и не можемо користити њих као алиби за било шта. Наравно да нам недостају повређени играчи, али обавеза је да то надокнадимо на сваки начин. Сваки неуспех се најбоље превазиђе фокусом на грешке које се не смеју поновити и размишљањем о следећем противнику. Ко је на терену мора да пружи максимум, ко није без њега се мора – истиче капитен Мачве Игор Ристивојевић.

Први следећи меч је Нови Сад. Плаво-жути нису на нивоу претходне сезоне, променили су много играча, стигли су, као најзвучнија имена, искусни Митровић и Варга из Супер лиге, уз сјајног Фуртулу, а табела показује да их очекује борба за спас. Поменути Фуртула је највећа опасност екипе где је напад бољи део тима. Много већи проблем за Куртушића је десеткован шабачки тим. Пејовић и Радуновић су повређени, а по суспензијом Мијаиловић, Сладојевић и Савковић.

И. Куртушић


Волео бих да ми имамо критеријум на гостовању као што имају наши ривали у Шапцу, не спорећи било чији успех, једноставно сам се уверио да ми нисмо заштићени као други и то оставља траг на овај начин – нагласио је тренер Иван Куртушић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa