Инфо

26. октобар 2023.26. окт 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Нов полуконцертни клавир за Музичку школу у Шапцу

Значај улагања у музичко образовање

Нов клавир за Музичку школу. Средства обезбеђена из буџета града Шапца. Улагање у квалитетно образовање ученика
У Музичку школу „Михаило Вукдраговић“ недавно је стигао нов полуконцертни клавир из Јапана. Захваљујући Граду Шапцу школа је добила нов инструмент који ће омогућити ученицима и професорима да квалитетније реализују часове, али и постижу запажене резултате на такмичењима.

Директорка Музичке школе Соња Живковић наводи да су да куповином новог клавира у потпуности обезбеђени сви услови за наставу, али и за организовање значајних такмичења у Шапцу.

-Новац за клавир у износу од 8 милиона динара обезбеђен је из буџета Града Шапца. Градоначелник Шапца је препознао важност музичког образовања за децу и младе, што је резултирало куповином клавира. Ово је веома значајно за школу, јер ће генерације ученика вежбати на овом инструменту који је пажљиво биран. Верујем да ће још школа у Србији следити наш пример добре праксе улагања у образовање – истакла је директорка Музичке школе и нагласила да уз полуконцертни клавир који је донација Шапчанке Данице Марковић Јекић, подршка локалне самоуправе значајно доприноси ефикасном образовању ученика.

-Одабрали смо клавир марке Јамаха у складу са потребама школе, ученика, професора. Он није намењен само ђацима који похађају калвирски одсек, већ и сви други одсеци. Верујем да имамо добре инструменте, не само за наставу, већ и концертне активности. Потврда долази од колега који предају на домаћим и иностраним универзитетима. Музичка школа је на конкурсу музичких и балетских школа Србија добила прилику да буде реализатор 67. Републичког фестивала музичких и балетских школа Србије. Угостићемо школе из целе земље, јер поседујемо све услове за реализацију ове музичке смотре. Верујем да ћемо бити добри домаћини и организатори такмичења у мају.

Музичка школа у четврта, 26. октобра организоваће концерт у Свечаној сали. Наступиће ученици основне и средње Музичке школе.
М.Ж.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa