Инфо

26. октобар 2023.26. окт 2023.
Најбољи у Србији
КУД „АБРАШЕВИЋ“ ШАБАЦ ВРАТИО СТАРУ СЛАВУ

Најбољи у Србији

У суботу 21.10.2023.године на 3.FIDAF Националном такмичењу фолклорних ансамбала Србије, , од укупно седам награда, КУД „Абрашевић“ Шабац освојио је четири: Прво место за најбољи ансамбл, за најбољу ношњу, најбољу кореографију и Специјалну награду жирија - уметнички утисак.
Ово такмичење било је по позиву.
- Када смо добили позив, најпре сам питао децу да ли желе да се такмиче. Они су пристали и даље је све било у њиховој моћи. Показао сам им како да глуме кроз игру да би био потпун ефекат. Знао сам да деца могу то да изнесу, веровао сам у њих и они су то оправдали, каже Горан Џиновић, уметнички руководилац.

Такмичило се једанаест друштава у Београду. Први извођачки ансамбл Абрашевића извео је кореографију ,, Игре из околине Београда “. Било је двадесет четовор њих на сцени, дванаест парова. Добили су највећи аплауз. Заправо, публика је тапшала све време док су играли.



- Конкуренција је била јака, али смо показали да смо најбољи. Организација је била изванредна. Настављамо даље, каже Анастасија Летић, ученица четврте године средње школе, која је у Абрашевићу од првог основне. Она и Никола Брадоњић проглашени су за најбољи играчки пар прошле године на Џивџан фесту.

- Носим феноменалне утиске са такмичења у Београду. Била је баш јака конкуренција, играли су и прошлогодишњи победници па смо имали и малу трему, али смо успели, каже Брадоњић, асистент уметничког руководиоца.

Подсећања ради, претходне године, КУД „Абрашевић“ Шабац освојио је прво место на Џивџан фесту и на Републичком такмичењу фолклорних ансамбала у Новом Пазару.

Фолклорна секција је највећа, али ту је и Прво певачко друштво, Народни оркестар, Етно група, и Тамбурашки оркестар „Бисерница“.

Нова постава вратила је стару славу. Браво!
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa