Инфо

9. новембар 2023.9. нов 2023.
Друга година другог века Завода за јавно здравље Шабац
САОПШТЕЊЕ

Друга година другог века Завода за јавно здравље Шабац

Свечаном академијом, 01. новембра, поводом великог јубилеја наше установе обележена је друга година другог века успешног постојања и рада Завода за јавно здравље Шабац
У присуству великог броја пријатеља наше установе, у сали Академије струковних студија у Шапцу, кроз кратак филм присутнима су приказани актуелни тренуци, као и развој Завода за јавно здравље Шабац у претходне три године.

Овим поводом поред филма о развоју Завода за јавно здравље Шабац у току и након пандемије, приказан је и филм о ММР вакцини и њеном утицају на заустављање ширења заразних болести, као и филм који говори о значају ХПВ вакцине, која је заслугом Републичког фонда за здравствено осигурање Србије постала доступна и у нашој земљи.

О садашњости и будућности Завода за јавно здравље Шабац из прве руке присутне је информисао први човек наше установе директор МСц. др Бранко Вујковић:

„Стратешки циљеви и планови које смо поставили као приоритете у развоју наше установе су остварени, али они су нам само темељ за наредни период.

Пре свега, то је лабораторија за молекуларну дијагностику, уз нов простор и опрему захваљујући помоћи државе и делом сопственим средствима успели смо да постигнемо највиши ниво у домену молекуларне дијагностике.

Следећи важан сегмент наше установе свакако је унапређење мониторинга ваздуха у Шапцу, обезбедили смо најбољу аутоматску мерну станицу која је заиста најмодернија у Србији, и једна од најмодернијих у Европи, проширили смо и мрежу за мониторинг на неколико нових мерних места у граду.

Такође, оно што нашу установу чини модерном и савременом јесте дигитализација, дигитализацијом услуга Завод за јавно здравље Шабац омогућио је и најудаљенијим пацијентима да у најкраћем року добију адекватну терапију од стране изабраног лекара, или лекара специјалисте.



Циљеве смо остварили , али смо спремни за све изазове који су пред нама!” поручио је директор наше установе и захвалио се свим гостима на помоћи и подршци поводом овог значајног дана и великог јубилеја Завода за јавно здравље Шабац.

Завод за јавно здравље Шабац своју мисију бриге о јавном здрављу не може испунити без учешћа целе заједнице, али и посебно заслужних појединаца.

Овогодишња добитница Захвалнице за допринос развоју јавног здравља у Шапцу је Мина Мијаиловић „Мама Ратница”.

Поводом своје стогодишњице Завод за јавно здравље Шабац установио је Повељу „Чувар здравља”. За нарочите заслуге и изузетан допринос раду и развоју Завода за јавно здравље Шабац, Повеља „Чувар здравља” ове године додељена је: Проф.др Сањи Радојевић Шкодрић директорици Републичког фонда за здравствено осигурање, Проф. др Верици Јовановић директорици Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” и министарки здравља Проф. др Даници Грујичић.

На Свечаној академији представили су се и солисти Културно-уметничког друштва „Абрашевић”, као и вишеструко награђивани професор гитаре Стеван Јовић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa